Hyundai IONIQ

Nu är den här - Hyundais nya bilmodell IONIQ. Den kommer i hela tre gröna utföranden, nämligen hybrid, elbil och laddhybrid. De två förstnämnda lanserades  i november 2016 och laddhybriden kommer under 2017. Pressen hyllar de nya modellerna: "En seriös utmanare i el- och hybridkategorin" – Teknikens Värld, "Sifferstatistiken talar till IONIQs fördel" – Vi Bilägare. Vilken av dem passar dig och dina behov? Vi hjälper dig välja nedan!

Hybrid: Drivs av både en elmotor och bensinmotor.
Räckvidd: ca 132 mil

Förbrukning:
 3,4 liter/100 km.
CO2: 79 g/km. (Dvs en miljöbil, inte en supermiljöbil)
Till vem? För dig som inte har nära till laddningsstationer. För dig som vill sänka dina driftkostnader och vara snällare mot miljön, men slippa tänka på räckvidd eller laddning.
Pris: f
rån 249 900 kr

Elbilen: Drivs uteslutande av elmotor.
Räckvidd: 28 mil. Bilen har ett varningssystem som säger till i god tid innan den behöver laddas.
Förbrukning: 0 liter/100 km, eftersom det bara finns en elmotor.
CO2: 0. Dvs det självklara valet för den miljömedvetna. 
Till vem? För dig som har laddningsstationer nära till hands. En perfekt bil för pendlaren och för den som önskar en tjänstebil med bra förmånsvärde. 
Pris: f
rån 371 900 kr (OBS! Den nuvarande supermiljöbilspremien drar bort upp till 40 000 kr).


Plugin/laddhybrid: Lansering 2017
Denna modell drivs av både en elmotor och bensinmotor. (Skillnaden mellan hybriden och plugin/laddhybriden är att laddhybriden kan laddas via en sladd till ett vanligt uttag.
Räckvidd
: Ej fastställt än. 
Förbrukning
: Ej fastställt än.
CO2: Ej fastställt än.
Till vem? För dig som önskar en supermiljöbil men också vill ha bensinmotorn. Då bilen klarar sig till stor del på el om du laddar den hemma och på jobbet så kan du klara dig långt på de laddningarna. Att tanka bilen med bensin behöver då enbart göras vid längre sträckor. Hur smidigt? För dig som önskar en perfekt tjänstebil då utsläppet ligger på under 50g/km = lika fördelaktigt förmånsvärde som en elbil.
Pris: 
Ej fastställt än.

Varför Hyundai IONIQ?
  • Uppkopplad

  • Bra räckvidd

  • Stort bagage

  • Attraktiv prisnivå

Egenskaper

Intresserad? Ta nästa steg...
Intresserad? Ta nästa steg...