Provkörning av MINI John Cooper Works

Är du ute efter en rymlig och flexibel familjebil? Då är det dags att tänka om. Den här veckan provkör vi MINI John Cooper Works - en liten bil med en stor personlighet. Här är balansen mellan tidlös design och ungdomlig sportighet helt perfekt. För mig var det kärlek vid första ögonkastet.

  • TwinPower-turbomotor
  • 231 hästkrafter
  • Avgassmällar

Med sina korta överhäng, sitt dynamiska formspråk och sitt dubbelpipiga avgassystem är det ingen tvekan om vad det handlar om – maxad körglädje. Addera därtill en 2,0-liters TwinPower-turbomotor på 231 hästar så har du tidernas mest kraftfulla go-kart framför dig. Låter termerna bekanta? Det beror på att motorn är utvecklad av BMW. Mina förväntningar var med andra ord skyhöga när jag tog plats i förarstolen. Ett vred runt växelspaken gjorde det dessutom möjligt att välja mellan tre körlägen. Eco, Normal eller Sport. Jag valde det senare eftersom gasrespons, styrning och dämpning då ställdes om för att optimera körupplevelsen.

 

 

Med ett klick på startknappen (som förövrigt såg ut att vara hämtad ur ett stridsflygplan) var upplevelsen fulländad och förväntningarna överträffade. Från avgassystemet hördes nu ett mullrande, smattrande och lekfullt ljud. Detta är en bil där du växlar ner helt utan anledning – bara för att ljudet är så fantastiskt roligt. Här trivdes både jag och bilen bäst på snirkliga landsvägar. Med ett vridmoment på 600 nm krävdes det inte heller mycket gaspådrag för att komma upp i hastighet. Hundra knyck når man 6,1 sekunder.

 

 

På väg in genom stan växlade jag snabbt om till normalläget. Den adrenalinfyllda körupplevelsen blev nu lugn, tyst och behaglig. Det var som att sätta sig i en helt annan bil. Med andra ord skulle bilen fungera lika bra på racingbanan som på långfärdsresan till sommarstugan. Här är en flexibel bil som passar de flesta oavsett destination och körstil. Visserligen är utrymmena något begränsade. För den som är van vid fem dörrar och generösa lastutrymmen kan bilen därför kännas något trång. Men misströsta inte! Bilen har två större syskon – Clubman och Countryman – som båda erbjuder avgassmällar, lekfullhet och sportiga köregenskaper. 

 

Känns det som något för dig? Just nu har vi kampanjpriser på MINI JCW.

 

Kontakta MINI bilförsäljning

Välj din närmaste ort för att se kontaktuppgifter och öppettider.