Bästa kund, här kan du läsa vad vi gör mot Covid-19 på våra anläggningar.

Vinterdäck
Vinterdäck

Hitta bästa vinterdäcken – vi hjälper dig

Det finns en uppsjö av olika slags vinterdäck. Vilka däck är de bästa för dig och din bil? Märke, mönsterdjup, dubbar eller inte dubbar? Vi skulle säga att det beror helt på din livsstil med bilen. Kör du mycket på barmark, det vill säga på större vägar och i städer? Då är dubbfria däck, så kallade friktionsdäck något vi rekommenderar. Kör du istället mycket på vinterväglag, landsväg och i grusiga backar där du behöver extra fäste då är dubbdäck absolut något att föredra. 

Vad säger lagen om vinterdäck?
Dubbdäck är tillåtet från 1 oktober - 15 april och krav på att ditt fordon skall ha vinterdäck gäller från 1 december - 31 mars om det är vinterväglag.

Mönsterdjup
Däck på lätta fordon och personbilar* ska ha 3 millimeter. Att hålla reda på millimetrarna kan vara svårt och där hjälper vi dig. Förvarar du dina däck i vårt däckhotell håller våra däckexperter koll på när dina däck inte innehar rätt mönsterdjup längre och kontaktar dig när de behöver bytas. Smidigare kan det inte bli. Läs mer om vårt däckhotell här

Varumärken
Hos oss hittar du däck från de ledande tillverkarna, här har du ett urval:

Vi hjälper dig välja rätt vinterdäck
Vi vill hjälpa dig att skräddarsy vinterdäck som passar ditt liv med bilen. Nedan hittar du våra olika orters kontaktuppgifter. Ring, maila eller kom in till oss för exakta däckpriser. Vi finns här för dig!

*personbil klass I, lätt lastbil, lätt buss och husbil med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon.

Ta kontakt med våra däckavdelningar