Holmgrens Bil förvärvar majoriteten av Green Motion Scandinavia AB


– Vi är oerhört glada att vi fått möjlighet att förvärva majoriteten av Green Motion Scandinavia. Vi är mycket medvetna om vikten av att minska klimatpåverkan och vet att våra kunders behov förändras. Vi ser en ökad efterfrågan på att kunna abonnera mobilitetstjänster som ett alternativ till att äga egna bilar eller andra transportmedel, säger Göran Strandberg, VD på Holmgrens Bil AB.

Genom avancerad programvara har Green Motion skapat smartare mobilitetslösningar som leder till lägre CO2 utsläpp. Det tillsammans med mer kundvänlig teknologi har gjort det möjligt att både konkurrera med nya aktörer som t ex Uber samt de traditionella biluthyrningsjättarna i mer än 40 länder. Företagets teknologi möjliggör delning, abonnering och andra liknande erbjudanden av bilar och andra transportmedel.

Green Motion Scandinavia kommer att drivas som ett separat bolag inom Holmgrens Bil och rekrytering av VD för verksamheten pågår. Dennes första uppgift blir att ta fram affärsplanen för hur verksamheten ska växa i Sverige, Norge och Danmark. Det innebär inte att Holmgrens Bil skall öppna bilanläggningar i andra länder, däremot skall Green Motion Scandinavia erbjuda mobilitetstjänster även utanför Sveriges gränser. Verksamheten i Sverige startades för ett år sedan och bedrivs idag från Arlanda stad norr om Stockholm.


 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Göran Strandberg
VD, Holmgrens Bil AB
073-600 74 20
                                                                                         

Tamara Lorentzon
Informationsansvarig, Holmgrens Bil AB
0724-53 25 09

 

Fakta om Holmgrens Bil

Holmgrens Bil är en av Sveriges största privata bilhandlare och ett välkänt varumärke i stora delar av Sverige. Holmgrens Bil har sitt ursprung i Småland och driver idag anläggningar från Helsingborg till Örebro. Holmgrens Bil är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen och är ett helägt dotterbolag till Holmgren Group.

 
Fakta om Green Motion

För drygt elva år sedan startades Green Motion av Richard Lowden, en innovativ engelsman med lång erfarenhet inom biluthyrning. Richard startade bolaget med en idé att utmana de etablerade företagen i branschen vars affärsmodell och processer på många sätt gjorde att kundupplevelsen av att hyra en bil sällan levde upp till förväntningarna. Marginalerna har pressats kraftigt samtidigt som kundernas behov av enkelhet och bekvämlighet fortsätter att öka. Han insåg att framtiden för Green Motion handlar om att erbjuda miljövänliga tjänster och en plattform som innefattar alla typer av mobilitetstjänster, inte bara bilar.