Är din bil rustad för hösten?

Hösten har anlänt och i trafiken ökar därmed risken för olyckor. Varför? Mörker, en mer regnig årstid, tillsammans med mycket vilt på vägarna är en kombination som inte är till trafikanternas fördel. Att förbereda bilen är därför väl investerad tid. Vad behöver du göra? Vi hjälper dig nedan!

Bättre sikt, tips 1
Med höstmörkret blir sikten en helt annan. Viktigt är att se över bilens ljuskällor, fungerar dem? Bra fungerande billjus är en enkel och billig livförsäkring. Det finns även extraljus att montera på bilen. Se några av extraljusen vi erbjuder här.

Bättre sikt, tips 2
Regn är vanligt förekommande under hösten och här är bra vindrutetorkare a och o. De förbättrar din sikt i kraftigt oväder. Rengör deras insida eller införskaffa helt nya. Kontakta oss ifall du misstänker att dina vindtrutetorkare börjar vara av äldre sort.

Bra däck för mindre bra väglag
Vinterdäck med hög kvalité och rätt mönsterdjup ger dig bra fäste när frost, blöta och löv finns på vägarna. Att byta från sommardäck till vinterdäck är i regel bättre att göra tidigt än sent. Läs mer om vinterdäck här.

Håll avståndet
Ett tips som gäller för alla perioder oavsett väglag tåls att påminna om, att hålla avståndet till sina medtrafikanter. I halt väglag blir det ännu mer viktigt. Var rädda om varandra!