Daniel gör bilar som nya

Daniel Söderlund har arbetat som bilrekonder på Holmgrens sedan 2002.

Hur började du på Holmgrens?

– Jag blev tillfrågad av om jag ville börja jobba här. Innan jobbade jag på en firma som gjorde en del av Holmgrens inbytesbilar, och när det samarbetet avslutades började jag här istället. Det var september 2002.

 

Har du alltid haft samma arbetsuppgifter?

– Ja, det har jag. Helrekonder, leveranstvättar och massa andra tvättar.

 

Vad gör du exakt?

– Jag tvättar, städar och polerar inbytesbilar så att de blir säljbara.

 

Vad tycker du bäst om med det du gör?

– Att se att ens arbete ger resultat, kunderna känner sig nöjda med sina begagnatbilar. Att kunna förvandla en ”sophink” till en bil som våra kunder vill köpa.

 

Vad tycker du minst om?

– Alla inbyten som är väldigt dåligt skötta. Det går inte att rädda dem. Glansdagarna är över brukar jag säga. Och så stressen när det är väldigt mycket att göra. Hundhår och granbarr.

 

Hur många bilar har du hunnit behandla?

– I snitt 2,5 helrek per dag gånger 240 arbetsdagar blir 600 om året. På tio år 6000 helrekar.

 

Kommer du ihåg någon mardrömsbil?

– I princip alla transportbilar från målarfirmor och byggfirmor är mardrömsbilar. Ingen bryr sig om en sådan. Hade även en externkund vars barn hade spytt ner hela bilen från baksätet.

 

Ditt jobb är viktigt, varför?

– Väldigt få inbytesbilar är säljbara direkt när bilen kommer från föregående ägare. Våra kunder vill ha en fräsch och fin bil. Inte en som är repig och matt i lacken. Inte heller en som är full av hundhår och smuts från ägaren innan.

 

Berätta något du tycker om att göra på fritiden.

– Har inga speciella hobbies, istället har jag ett stort intresse för historia. Speciellt andra världskriget, svensk stormaktstid och kalla kriget. Bilar och motorsport är andra stora intressen.