10 aug 2021

Holmgrens Bil förvärvar Frontbilar Sisjön AB

Björn Hagman och Ola Larsve har efter noga övervägande och över 20 års ägande tagit beslut om att sälja Frontbilar Sisjön AB (som innehar auktorisationen för försäljning och service av Hyundai och Subaru i Göteborg) till Holmgrens Bil AB. Affären omfattar inte Frontbilars Citroën-verksamhet. Namnet Frontbilar överlåts inte.

Holmgrens Bil är ett familjeföretag som sedan 1960 bedriver bilhandel i Småland och Blekinge. Bolaget har före förvärvet 21 bil- och serviceanläggningar på 13 orter och representerar 10 varumärken. 

”Jag är extremt glad över att den här affären har kunnat sys ihop.” säger Benny Holmgren, ägare till Holmgrens Bil. Företagen passar synnerligen väl tillsammans. Dels är båda företagen familjeägda och med liknande värdegrunder, dels passar varumärkesportföljerna väl ihop. Frontbilar Sisjön AB representerar Hyundai och Subaru. ”Hyundai är sedan länge ett av våra allra ”tyngsta” varumärken och Subaru är ett märke vi investerat mycket i de senaste åren. Det är med stor ödmjukhet vi tar över verksamheten. Björn Hagman har under många år bedrivit en väldigt väl fungerande och lönsam verksamhet och skapat ett företag som har ett synnerligen gott rykte i branschen, både hos kunder och hos generalagenter. Inom varumärket Hyundai har man under 10 års tid varit en av Sveriges främsta handlare!” säger Benny Holmgren. 

”Det har varit en otroligt stimulerande och spännande tid men det är dags att gå vidare och då känns detta beslut rätt – att med en ny ägare som med friska krafter och nya visioner fortsätter att investera för att utveckla vår position i Storgöteborg. För alla anställda borgar detta beslut för att utvecklingen inte avstannar utan istället att nya möjligheter skapas genom den nya och större koncern som Frontbilar Sisjön AB kommer att ingå i.” säger Björn Hagman. 

”Holmgrens Bil har haft stora framgångar i Småland och namnet Holmgrens är välrenommerat och respekterat i branschen. En stark ägare med en mycket god kännedom om bilbranschen bidrar till att valet av Holmgrens Bil som köpare är välgenomtänkt.” fortsätter Björn Hagman.

Förvärvet gör Holmgrens Bil till ett av de större bilföretagen i Göteborg. I början av året förvärvades Göteborgs Motorgrupp som säljer Peugeot, Opel och Mazda. Efter den här affären kommer Holmgrens Bil alltså att inneha representationen för hela 5 varumärken i Göteborg och kan därmed på allvar utmana de andra stora bilföretagen så som Bilia, Din Bil och Hedin Bil. 

Förutsatt att Konkurrensverket godkänner Holmgrens Bils förvärv av Frontbilar i Sisjön AB kommer Holmgrens Bil att tillträda som ägare i månadsskiftet mars/april 2015.

Kontakta oss

DINA UPPGIFTER

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas
Jag godkänner att Holmgrens Bil hanterar min personuppgifter.

Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Liknande artiklar Alla artiklar

Stor invigning - Nu finns Nissan hos oss på Holmgrens Bil Örebro

Upptäck Nissan under vår stora inviningsvecka  fylld med exklusiva kampanjer och aktiviteter. 8 - 13 april Var med och tävla om en weekendbil från Holmgrens Hyrbil Goodiebags Vi bjuder på grillad m...
Event
Nyhet

Stolt samarbetspartner till Företagarna

Holmgrens Bil är stolt samarbetspartner till Företagarna och arbetar tätt med de lokala föreningarna på orterna där båda parter är verksamma.
Nyhet
Samarbete

Kampanjhelg i Kalmar!

En helg fylld med spännande erbjudanden 22 - 23 mars Vi firar in våren med en fartfylld kampanjhelg och korvgrillning - Du är inbjuden! Fredag 22 mars kl 09.00 - 18.00 Lördag 23 mars kl 10.00 - 15....
Event
Nyhet
34.204.177.148