Holmgrens Bil förvärvar Frontbilar Sisjön AB

Björn Hagman och Ola Larsve har efter noga övervägande och över 20 års ägande tagit beslut om att sälja Frontbilar Sisjön AB (som innehar auktorisationen för försäljning och service av Hyundai och Subaru i Göteborg) till Holmgrens Bil AB. Affären omfattar inte Frontbilars Citroën-verksamhet. Namnet Frontbilar överlåts inte.

Holmgrens Bil är ett familjeföretag som sedan 1960 bedriver bilhandel i Småland och Blekinge. Bolaget har före förvärvet 21 bil- och serviceanläggningar på 13 orter och representerar 10 varumärken. 

”Jag är extremt glad över att den här affären har kunnat sys ihop.” säger Benny Holmgren, ägare till Holmgrens Bil. Företagen passar synnerligen väl tillsammans. Dels är båda företagen familjeägda och med liknande värdegrunder, dels passar varumärkesportföljerna väl ihop. Frontbilar Sisjön AB representerar Hyundai och Subaru. ”Hyundai är sedan länge ett av våra allra ”tyngsta” varumärken och Subaru är ett märke vi investerat mycket i de senaste åren. Det är med stor ödmjukhet vi tar över verksamheten. Björn Hagman har under många år bedrivit en väldigt väl fungerande och lönsam verksamhet och skapat ett företag som har ett synnerligen gott rykte i branschen, både hos kunder och hos generalagenter. Inom varumärket Hyundai har man under 10 års tid varit en av Sveriges främsta handlare!” säger Benny Holmgren. 

”Det har varit en otroligt stimulerande och spännande tid men det är dags att gå vidare och då känns detta beslut rätt – att med en ny ägare som med friska krafter och nya visioner fortsätter att investera för att utveckla vår position i Storgöteborg. För alla anställda borgar detta beslut för att utvecklingen inte avstannar utan istället att nya möjligheter skapas genom den nya och större koncern som Frontbilar Sisjön AB kommer att ingå i.” säger Björn Hagman. 

”Holmgrens Bil har haft stora framgångar i Småland och namnet Holmgrens är välrenommerat och respekterat i branschen. En stark ägare med en mycket god kännedom om bilbranschen bidrar till att valet av Holmgrens Bil som köpare är välgenomtänkt.” fortsätter Björn Hagman.

Förvärvet gör Holmgrens Bil till ett av de större bilföretagen i Göteborg. I början av året förvärvades Göteborgs Motorgrupp som säljer Peugeot, Opel och Mazda. Efter den här affären kommer Holmgrens Bil alltså att inneha representationen för hela 5 varumärken i Göteborg och kan därmed på allvar utmana de andra stora bilföretagen så som Bilia, Din Bil och Hedin Bil. 

Förutsatt att Konkurrensverket godkänner Holmgrens Bils förvärv av Frontbilar i Sisjön AB kommer Holmgrens Bil att tillträda som ägare i månadsskiftet mars/april 2015.

Frontbilar Sisjön omsätter ca 250 mkr, säljer 2.000 nya och begagnade bilar och har cirka 35 anställda.

Frontbilar Sisjön ägs via bolag av Björn Hagman och Ola Larsve

Frontbilar Sisjön säljer: 
Hyundai och Subaru

Frontbilar Sisjön finns representerade med moderna bilanläggningar i: 
Göteborg 2 anläggningar (Sisjön samt Tagene)
Kungsbacka 1 anläggning

 

Holmgrenskoncernen kommer efter det här förvärvet att under 2015 omsätta ca 3 miljarder kr, sälja ca 15.000 nya och begagnade bilar samt ha drygt 600 anställda. Det gör Holmgrens till en av Sveriges största privatägda bilhandelskoncerner. Huvudkontoret ligger i Jönköping. Holmgrens Bil ägs av Benny Holmgren med familj. 

Holmgrens Bil säljer:
BMW, Hyundai, Lexus, Mazda, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, och Subaru.

Holmgrens Bil finns efter den här affären representerade (med en eller flera anläggningar) i:
Jönköpings län, 8 anläggningar – Jönköping (3), Värnamo (3), Nässjö och Vetlanda

Kronobergs län, 2 anläggningar  – Växjö och Ljungby

Kalmar län, 6 anläggningar – Vimmerby, Västervik, Oskarshamn och Kalmar (3)

Blekinge län, 1 anläggning – Karlskrona

V. Götalands län, 8 anläggningar – Göteborg (6), Kungsbacka (1), Borås (1)