Holmgrens Bil förvärvar Gustaf E Bil och Lahalls Bil i Borås

Holmgrens Bil fortsätter sin expansion i södra Sverige genom att nu också etablera sig i Borås. Med varumärkena Hyundai, Opel och Peugeot kommer Holmgrens Bil att få en bra produktbredd, som gör att vi kan stärka vår framtida position i Borås. Gustaf E har en lång tradition i Borås som vi nu skall ta över och utveckla. Lahalls Bill har startat upp Hyundai och Holmgrens Bils uppgift är att ta nästa steg i den expansionsfasen. Båda verksamheterna kommer att tas över av Holmgrens Bil efter sommaren.

- Vi följer vår strategi att förvärva verksamheter i tillväxtregioner. Efter våra förvärv i Göteborg känns det naturligt att vi även aktiverar oss i Borås då staden expanderar. Vidare så handlar denna bransch många gånger om tillfälligheter och när nu två möjligheter dyker upp samtidigt känner vi att det passar bra in med vår strategi och våra nuvarande varumärken, och att vi får ett bra utgångsläge för att växa vidare i Borås säger Benny Holmgren. 

- Genom denna etablering så täcker två av våra 9 varumärken rakt över södra Sverige Opel och Peugeot. Varumärken som är attraktiva för den breda kundmassan. Dessutom ser vi mycket positivt på att få ta över personalen hos Gustaf E Bil och Lahalls Bil. De har hittills gjort ett mycket bra arbete och vi hoppas att vi tillsammans med dem skall kunna utveckla verksamheterna ytterligare säger Mikael Olsson 

Gustaf E Bils övriga anläggningar berörs inte av detta förvärv, ej heller Lahalls Bil i Kinna. 

Holmgrens Bil AB omsätter ca 2,5 miljarder kronor. Koncernen finns idag på 21 platser i södra Sverige med huvudkontor i Jönköping och har ca 540 anställda. Vidare så ansvarar Holmgrens Bil för försäljning av BMW, Hyundai, Lexus, Mazda, MINI, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Subaru. Utöver ovannämnda bilmärken servar vi också Chevrolet, SAAB och Toyota. Vår affärsidé är "allt under ett tak - enkelt för bilägaren", är ett ledord som vi haft med oss sedan starten 1960.