Holmgrens Bil startar upp Nissan i Skövde

Holmgrens Bil fortsätter sin ambition med att vara Sveriges starkaste multibrandföretag inom bilsidan. På ett år har vi tagit över hela 10 bilanläggningar inklusive Skövde. Utöver det har Holmgrens Bil också satsat på Nissan, vilket gjort att vi idag har Nissan på sju anläggningar inklusive Skövde. Totalt säljer idag Holmgrens Bil 14 olika varumärken på 23 platser i södra Sverige.

Ännu en pusselbit har fallit på plats, när Nissanledningen kommit och erbjudit oss möjligheten att sälja Nissan i Skövde. Med Nissan i Skövde får vi en mycket attraktiv bilsalong som även innehåller BMW, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Lancia samt Citroën. Med en nästan ny bilhall som ligger helt rätt i tiden, hoppas jag att alla våra bilmärken skall komma till sin rätt, säger Mikael Olsson.

Nissans framryckningar i Europa är en konsekvens av en väl utvecklad produktportfölj från ett modernt formspråk till elbilar och riktigt bra transportbilar. När vi förra året fick möjlighet att starta försäljning av Nissan var vår bedömning att vi nu funnit en slagkraftig ersättare till Toyota, vilket visade sig vara korrekt. Varumärket har tagits emot mycket positivt av våra kunder på våra första sex försäljningsställen, säger Mikael Olsson.

Holmgrens Bil AB omsätter ca 3,5 miljarder kronor. Koncernen finns idag på 23 platser i södra Sverige med huvudkontor i Jönköping och har ca 600 anställda. Vidare så ansvarar Holmgrens Bil för försäljning av Alfa Romeo, BMW, Citroën, Fiat, Hyundai, Jeep, Lancia, Mazda, MINI, Mitsubishi, NISSAN, Opel, Peugeot, Subaru. Utöver ovannämnda bilmärken servar vi också Chevrolet, Lexus, SAAB och Toyota. Vår vision är att vi skall bli en av de ledande bilkoncernerna i Sverige genom nytänkande lösningar, som gör bilägandet enklare och tryggare för våra kunder.