Holmgrens Bil utökar samarbetet med FIAT Group

Holmgrens Bil fortsätter sin ambition med att vara Sveriges starkaste multibrandföretag inom bilsidan. I samband med förvärvet av Björkmans Bil i Skövde uppstod en möjlighet för Holmgrens Bil att sälja hela FIAT groups produktportfölj. Nu har vi erbjudits att sälja deras varumärken på ytterligare tre anläggningar i Kalmar, Karlskrona och Växjö, dessutom tar vi hand om servicen i Vimmerby.  

– Med FIATs produktportfölj kan vi erbjuda våra kunder ett brett spektra av olika varumärken, dels fräcka metrobilar, kraftfulla suvar från JEEP, samt det senaste inom italiensk design i form av Alfa Romeo. Vidare så har FIAT ett långt avtal med Posten på lätta lastbilar som gör samarbetet mycket intressant, säger Mikael Olsson.

– Vi har nu erbjudits att ta över agenturerna i Kalmar, Karlskrona och Växjö samt ta hand om all service i Vimmerby. Vilket vi har accepterat då vi ser att FIAT Group satsar på sina varumärken. Försäljningen väntas starta under oktober månad på de nya orterna och servicen i Vimmerby beräknas påbörjas under september månad. Med denna utökning följer vi vår strategi, att tar vi in ett varumärke så skall målsättningen vara att vi blir topp tre i Sverige med det varumärket. Vår bedömning är att vi kan växa med FIAT på ytterligare ett par platser i Sverige, berättar Mikael Olsson.

Holmgrens Bil AB omsätter ca 3,5 miljarder kronor. Koncernen finns idag på 23 platser i södra Sverige med huvudkontor i Jönköping och har ca 600 anställda. Vidare så ansvarar Holmgrens Bil för försäljning av Alfa Romeo, BMW, Citroën, Fiat, Hyundai, Jeep, Lancia, Mazda, MINI, Mitsubishi, NISSAN, Opel, Peugeot, Subaru. Utöver ovannämnda bilmärken servar vi också Chevrolet och SAAB. Vår vision är att vi skall bli en av de ledande bilkoncernerna i Sverige genom nytänkande lösningar, som gör bilägandet enklare och tryggare för våra kunder.