Vi expanderar i Helsingborg

Förra året köpte Holmgrens Bil anläggningen Bilcirkeln AB i Helsingborg. I veckan blev det andra övertagandet i samma stad officiellt. Bilhuset Nr 1 blir Holmgrens Bil. 

Holmgrens Bil fortsätter sin ambition med att vara Sveriges starkaste multibrandföretag inom bilsidan. Genom förvärvet av Bilhuset nr 1 i Helsingborg AB får Holmgrens Bil tillgång till FCA Groups alla produkter och samtidigt ett mycket bra affärsläge i Helsingborg. Holmgrens Bils ambition i Helsingborg är att kunna erbjuda ett brett produktsortiment och god service till alla våra kunder. Denna affär förstärker den inriktningen. 

- Jag är extremt glad över att den här affären har kunnat sys ihop, vidare att företagen passar väl tillsammans, samt att båda företagen är familjeägda och har liknande värdegrunder. Detta förvärv känns riktigt bra då vi förstärker vår närvaro i Helsingborg, där vi sedan tidigare säljer Opel och Mitsubishi. Märken vi kommer saluföra är Fiat, Jeep och Alfa Romeo. Det är märken som vi redan säljer på ett flertal orter och kommer att komplettera vår verksamhet bra i Helsingborg avslutar huvudägaren Benny Holmgren.

- Ytterligare ett förvärv som ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi att växa i tillväxtorter. Nu förstärker vi vår position i Helsingborg vilket gör att vi blir ännu mer en heltäckande bilkoncern i södra Sverige. Vi är i en expansiv fas där även denna verksamhet passar väldigt bra in i vår organisation. Förvärvet innebär också att vi får ett mycket bra affärsläge där vi på sikt kan inrymma hela vår verksamhet i Helsingborg säger Mikael Olsson, VD, Holmgrens Bil AB.