Ny bilhall i Växjö

I mars 2016 sattes första spadtaget och helgen den 9–10 september invigdes den nya Holmgrens Bil-hallen på Vaktvägen 3 i Växjö. Säljchef Henrik Karlsson klippte bandet och sen fortsatte festligheterna i dagarna två.

Holmgrens Bil har funnits på två adresser i Växjö. En anläggning med försäljning och service av BMW på Hjalmar Petris väg. Den andra anläggningen har funnits på Räppe-området med märken som Mitsubishi, Hyundai, Peugeot och Nissan. Två anläggningar och två team blir nu ett. På Vaktvägen 3, närmast granne med Biltema öppnar nu Växjös mest moderna bilanläggning.

Det nya Holmgrens Bil i Växjö består av två våningar på hela 7000 kvm. På entréplan är det försäljning av MINI, BMW, Nissan, Peugeot, Mitsubishi och Hyundai. Där finns också ett stort utbud av begagnade bilar samt hyrbilsbutik. På nedre plan erbjuds allt som behövs för att ta hand om bilen, det vill säga hjulskifte, däckförsäljning, däckhotell, service, rekond/bilvård, skadeverkstad, reservdelsförsäljning och biltillbehör.

Calle Bauge, assisterande divisionschef syd på Holmgrens Bil samt projektledare för den nya hallen är nöjd med hur projektet fortlöpt.
– Jag blir otroligt glad och stolt när jag blickar tillbaka på resan från att allt började och till idag. Det har krävts åtskilliga samtal, mail och möten för att få ihop det. Trots projektets vidd och antalet personer inblandade så har allt flutit på. Det kräver sitt team och jag kunde inte önskat mig bättre medarbetare och samarbetspartners, avslutar Calle Bauge.