Innovationschef – vad är det?

Ett av våra nyaste tillskott på Holmgrens Bil är Marcus Andersson. Han har gått in i rollen som Innovationschef. Vad gör egentligen en Innovationschef och vem är Marcus? Läs vår mini-intervju med honom här och få svaren.

Berätta kort om dig själv

38-år gammal (ung!?), ursprungligen från Halmstad men numera bosatt i Oskarshamn sedan 2009 med sambo och barn. Stort intresse av musik och motorsport i alla dess former.

Hur ser din bakgrund ut?

Uppväxt i en entreprenörsfamilj med föräldrar inom belysning-branschen vilket troligtvis gav mig en grund till mitt stora intresse att driva på saker framåt och uppåt.

Startade 1998 ett IT-företag som 19-åring som snabbt växte och blev till allvar. Företaget utvecklade och drev en sökmotor på Internet vilket gjorde att jag fick en bra kunskap i att förstå data och då speciellt hur man konverterar ostrukterad data till strukturerad.

Hamnade i bilbranschen av en ren slump då det visade sig att min sambos far var bilhandlare och på den vägen är det.

Hur kom det sig att du hamnade på Holmgrens Bil?

Efter att ha kommit in på heltid i branschen 2014 har det gått fort. Har trots detta gått den långa vägen då jag började som säljare för att sen bli platschef och från det marknadschef. Jag och Göran Strandberg, Holmgrens Bils VD, träffades i våras och hittade många beröringspunkter där vi tänkte och ville väldigt lika. Vi vill till samma ändhållplats och varför inte göra det tillsammans istället för att springa själv? Då ledde det ena till det andra och nu sitter jag här, i Sveriges enligt mig mest intressanta bolag inom branschen.

Vad kommer dina arbetsuppgifter vara?

I min roll som Innovationschef i Holmgrens Bil kommer jag att arbeta väldigt brett över alla affärsområden, lite som ett filter som tvättar och finslipar på idéer och projekt som vi tar fram. Vi har en enorm styrka inom Holmgrens Bil i form av våra fantastiska medarbetare. Utan dem är vi inget, men tillsammans är vi oslagbara. Under varje sten finns en diamant, och nu är det dags att ta fram dem.

Vad inspirerar dig?

Engagerad personal. Det är det bästa jag vet. Kan vi driva företaget till framgång som en grupp blir våra övriga utmaningar enligt mig en barnlek. Det kan låta naivt men jag är och kommer alltid vara fast besluten om att gruppen är det viktigaste vi har för att lyckas.

Vi spenderar mer tid med våra kollegor än våra familjer under vårt arbetsliv, vilket innebär att lyckade dagar för oss på arbetet är oerhört grundläggande för att vi ska trivas med det övriga runt omkring oss. 

Varmt välkommen Marcus!