Första Opel Adam Rocks S i Sverige

I veckan levererade Holmgrens Bil i Frölunda, Göteborg den första Opel Adam Rocks S i Sverige. Den sportiga mini-crossovern är ett kraftpaket utöver det vanliga.

Det var en mycket nöjd kund som hämtade sin sprillans nya Opel i veckan av säljaren John Sparring. Och vi förstår varför. Bilen kan se liten ut för världen men med 1.4 Turbo ecoFLEX-motorn på 150 hk (110 kW) och inställd sportfjädring är den allt än liten och svag. Den har en toppfart på 210 km/h och från 0-100 km/h tar det 8,5 sekunder. Lite andra intressanta siffror: Bränsleförbrukning i l/100 km: stadskörning 7,6, landsvägskörning 4,9, blandad körning 5,9; koldioxidutsläpp i g/km: blandad körning 139. 

S-modellen är alltså mer sportig än den vanliga. Chassit till exempel har sänkts med 15 millimeter jämfört med vanliga Rocks. Båda modellerna har assistanssystem och funktioner som överraskar. Till exempel har den IntelliLink R 4.0 med vilken du kan koppla upp dig till alla dina enheter via antingen Bluetooth® eller USB. Hur smidigt? I standardutrustningen på bilen ingår bland annat S-takspoiler, kromat avgasrör och 17-tums lättmetallfälgar.

I våras presenterades modellen Amsterdam Motor Show och nu går den alltså att beställa i Sverige. Med en otrolig körglädje och en riktigt snygg interiör tror vi att många kommer falla för denna mini-crossovern. Än så länge är vår kund ensam med denna pärla på vägarna i Sverige. Står du näst på tur?