Han visar vart skåpbilen ska stå

Möt en av våra fantastiska medarbetare. Oscar Qvant, 34 år och Växjöbo.

Oscars största intresse i livet? Svaret kommer snabbt och utan någon betänketid. Dottern Hedda.  
– Hon är fantastisk. Smart, rolig och har potential att bli en riktigt bra människa, säger Oscar ödmjukt.

Annat som ligger honom varmt om hjärtat är amerikansk fotboll, trädgård och att tävla med sig själv.
– Jag gillar det mycket mer än att tävla mot andra. Det är svårare att vinna då bara, säger Oscar och ler. Du blir aldrig nöjd. Har du nått ett av dina mål, ja då sätter du ett nytt.

Kanske är det de drivet, att ständigt vilja utvecklas som gjorde att han tackade ja och började jobba som transportbilssäljare på Holmgrens Bil i juni 2014. Just transportdelen var då väldigt liten och hade ingen ansvarig personal. Att få anläggningen i Växjö att bli en känd aktör i transportbilsbranschen var utmaningen som låg framför. Tävlingen hade precis börjat. 

När Oscar Qvant började fanns det två Holmgrens Bil-anläggningar i staden. I september 2017 hade de en stor invigning med fest för hela familjen. Anledningen? De båda anläggningarna slogs ihop till en enda stor med allt under ett tak, från service och rekond till försäljning av personbilar och transportbilar. Det helt nya Holmgrens Bil i Växjö står idag granne med Biltema och ligger ett stenkast från köpcentret Grandsamarkand. Enligt Oscar har flytten och det nya läget varit avgörande.
– Nu hittar Växjöborna till oss. Innan var vi en eftertanke men sen flytten och framförallt invigningen har vi sett en helt ny tillströmning av människor. Fantastiskt roligt!, säger Oscar och ler.

Vi fortsätter prata om Holmgrens Bil och hur det är att jobba på ett företag som finns på många platser i landet och har flertalet varumärken. 
– Jag tycker det är en enorm styrka. Framförallt för våra företagskunder skulle jag vilja säga. Det bästa med mitt jobb är att sitta tillsammans med dem och hitta ett koncept som funkar för just deras verksamhet. Och att vi har möjlighet till det gör mitt jobb väldigt roligt. Sen att vi finns på flera ställen är också en styrka. Jag lär mig av mina kollegor dagligen. Alla är bara ett samtal eller mail bort oavsett vart de befinner sig i landet”.

Just koncept och helhetstänk är en trend som kommer allt mer menar Oscar. Det vill säga att få allt paketerat när det gäller till exempel finansiering, lagerhållning och service. Till det kommer också miljötänket. Egenföretagare eller större bilpooler, miljöaspekten blir bara en allt större betydande faktor. Det nya skattesystemet Bonus/Malus som träder i kraft från och med 1 juli i år driver på det än mer. 

Att det händer saker i bilbranschen just nu är ett faktum och inte minst på Holmgrens Bil. Oscar Qvant tar även det med ett leende. 
– Den dagen det inte skaver någonstans, då är man färdig. Jag är inne på mitt fjärde år på Holmgrens Bil och har aldrig någonsin känt att idag vill jag inte gå till jobbet. Det är ett riktigt bra betyg, säger han och ler igen.