Mitt jobb handlar om att hjälpa människor

Drömmen om att jobba med bilar startade när hon och sambon skulle införskaffa sig en bil. Med ett brinnande hjärta för försäljning och kundvård insåg hon ganska snart vilka brister de fanns kring det i just bilbranschen.

Möt Rebecka Nordenstein. 25 år. Sambo. Nybliven husägare. Bytt Stockholm mot Göteborg. Har en tvillingbror. Social och älskar att lära sig nya saker. Som ett exempel har hon snart ett grönt kort i golf i hennes hand.

Redan som 18-åring började Rebecka jobba med försäljning i Phuket, Thailand. Då i ett callcenter där produkterna var möbler. Efter ett år av exotisk värme och soff-försäljning så tog hon flyget hem igen. Nu är hon alltså bilförsäljare. En titel som hon dock ogillar.
– Det är svårt att sälja en bil till någon som inte behöver den. Mitt jobb handlar om att hjälpa människor med deras olika behov. Ett jobb som inte slutar när bilen köpts och hämtats, det fortsätter, förklarar Rebecka.

Att hon värdesätter hög kundservice går inte att ta miste på. Det faktum att frustration kring bristande service inför ett bilköp ledde till att hon valde yrket understryker det.
– Att införskaffa sig en bil innebär en stor summa pengar och då vill man bli sedd. Jag kände att det här skulle jag kunna göra bättre.

Det var även när hon och sambon gjorde bilresearch som Rebecka föll för just Opel. När hon i kontakt med Holmgrens Bil fick möjlighet att jobba med just det märket och bygga upp företagsbiten i Göteborg tackade hon ja direkt.

Efter ett år på Hildedalsgatan och Hisingen med försäljning av tjänstebilar kommer nu all Opel-försäljning flyttas till Holmgrens Bil i Tagene, Göteborg. Med flytten utökar Rebecka produktportföljen med även transportbilar från Opel. En flytt som hon ser väldigt positivt på.
– Jag träffar dagligen företagare som inte enbart har personbilar i bilden och då känns det perfekt att kunna erbjuda hela bredden, säger hon och ler.

Att träffa Rebecka inspirerar. Hon räds varken att gå in i en ny bransch, inte heller att starta upp företagsdelen för Opel, jobba i ett mansdominerat yrke eller lära sig en ny sport. Hon brinner för att hjälpa människor och ge dem bästa möjliga service. Holmgrens Bils varumärkeslöfte är Vi bryr oss. Ett varumärkeslöfte som Rebecka verkligen personifierar.