April april: Holmgrens Bil storsatsar på gula bilar

Har du sett några gula bilar på vägarna den senaste tiden? Statistiken talar inte för det. Gula bilar hamnar nämligen väldigt långt ner i listan av de vanligaste bilfärgerna, visar statistik från transportstyrelsen. Flerfärgade och bruna bilar ligger en bra bit före i popularitet vilket det nu ska bli ändring på.

 

Marcus Andersson, Innovationschef på Holmgrens Bil, har länge flaggat för bortfallet av gula bilar.
– Jag har följt den negativa utvecklingen av gula bilar och tycker personligen att det är tråkigt att det har blivit så här. Dessutom försvinner tjusningen med gul-bil-leken då man aldrig lyckas se någon gul bil ute på vägarna. Det är på tiden att vi tar tag i det, fortsätter han.


Därför står det nu klart att
framtida bilköp från Holmgrens Bil kommer kraftigt subventioneras vid val av färgen gul. Kunder kommer även kunna lacka om sin bil till en gulare färg till bra priser.
– Då gult ökar ditt fokus så har även försäkringsbolagen ställts sig mycket positiva till detta koncept och ger därför rabatt till kunder som väljer att köpa en ny gul bil eller lackera om en begagnad, berättar Marcus Andersson.

Marcus Andersson, som går under namnet ”Mackan” inom organisationen, står också bakom företagets kommande projekt; Taxi Gul-é-Kul, som det har skrivits mycket om i branschen. Enligt Marcus Anderssons studie kommer detta att ge en direkt och indirekt effekt för antalet gula bilar på vägarna.


Holmgrens Bil tar alltså steget in i taxibranschen.
Idén bakom Taxi Gul-é-Kul kommer från en inspirationsresa till New York där de klassiska gula taxibilarna dominerar trafiken. Hur många taxibilar Holmgrens Bil planerar att sätta i drift är oklart i dagsläget, men att bilarna kommer vara gula är redan bestämt.

Update: April april. Färgen gul i all ära men nyheten ovan var ett aprilskämt från oss på Holmgrens Bil. 

Kontakta våra anläggningar

Välj din närmaste ort för att se kontaktuppgifter och öppettider.