2 sep 2021

J Bil växer i samarbete med Holmgrens Bil.

Stockholmsbaserade J BIL har tecknat avtal med Holmgrens Bil om en sammanslagning av bolagens verksamheter i Stockholm och Göteborg.

Stockholmsbaserade J BIL har tecknat avtal med Holmgrens Bil om en sammanslagning av bolagens verksamheter i Stockholm och Göteborg.

I korthet innebär affären att Holmgrens blir delägare i J BIL genom att köpa 49% av aktierna i bolaget, därefter överlåter Holmgrens Bil sina verksamheter i Göteborg till J BIL.

J BIL driver kostnadseffektivt och lönsamt verksamheter med varumärkena Peugeot, Mazda, Mitsubishi, Hyundai, Jeep och Alfa Romeo. 2019 var ett rekordår för J BIL med en omsättning på ca 1,1 miljard kronor och rörelsemarginal på ca 19 miljoner kronor. När affären är genomförd kommer J BIL att driva totalt 8 fullserviceanläggningar, med 4 anläggningar i vardera Stockholm och Göteborg. Bolaget kommer efter förvärvet att ha ca 200 anställda.

”Den här affären är väldigt spännande för oss, den innebär inte bara rejäl tillväxt utan också att vi kommer att erbjuda våra koncept och lösningar även på västkusten. J BILs verksamhet genomsyras av våra kärnvärden Kärlek, Energi och Dynamik som i kombination med vår erfarenhet av att organisera 4 likvärdigt stora bilanläggningar i storstad gör oss trygga i uppdraget. Som en konsekvens av sammanslagningen bedömer vi att bolagets omsättning ökar från dryga 1 miljard till på sikt upp mot 2 miljarder.” säger John Marnell, VD för J Bil. 

John Marnell VD J BIL
John Marnell, VD J BIL



”Hos oss på Holmgrens får vi i och med den här affären en ännu tydligare fokus på vår BMW-relaterade affär. Av de 17 anläggningar vi kommer driva under Holmgrens-flagg och som efter den här affären kommer att omsätta drygt 4 miljarder, kommer merparten ha BMW-representation. BMW har de senaste åren vuxit till att bli bolagets klart största märke” säger Benny Holmgren, VD och huvudägare till Holmgren Group AB, där Holmgrens Bil ingår.

Affären, som är föremål för konkurrensverkets godkännande, är planerad att genomföras 1 maj.

Liknande artiklar Alla artiklar

Sverigepremiär BMW i5 Touring

Varmt välkommen att uppleva nya BMW i5 Touring hos oss under våra lanserings event! Exklusiv första presentation av nya BMW i5 Touring BMW experter finns på plats och svarar på dina frågor Goodieba...
Nyhet
Event

Ford fyller 100 år - och det ska vi fira!

Holmgrens Bil i Jönköping , Linköping , Nyköping , Norrköping , Vetlanda , Nässjö , Vimmerby , Växjö & Örebro .   Erbjudanden Ford 100 år Fri service 3 år * Fri försäkring i 6 månader på personbila...
Event
Nyhet

Stor invigning - Nu finns Nissan hos oss på Holmgrens Bil Örebro

Upptäck Nissan under vår stora inviningsvecka  fylld med exklusiva kampanjer och aktiviteter. 8 - 13 april Var med och tävla om en weekendbil från Holmgrens Hyrbil Goodiebags Vi bjuder på grillad m...
Event
Nyhet
3.140.185.147