Holmgrens Fritid fordon i lager
15 sep 2021

Så nysatsar Holmgrens på husvagnar och husbilar

Holmgrens Fritid har fyra anläggningar i Småland och är en av Svergies största åteförsäljare av husvagnar och husbilar. 

Sedan september 2020 drivs Holmgrens Fritid som ett eget dotterbolag till Holmgrens Group. Med sina fyra anläggningar i Sverige fokuserar de på husvagnar och husbilar. 

Huvudkontoret ligger i Öggestorp, som för några år sedan var Kabes centrallager för reservdelar. Ytterligare anläggningar finns i Värnamo, samt i Växjö och Västervik som öppnades under det senaste halvåret. Holmgrens Fritid säljer nya och begagnade husbilar och husvagnar, samt driver verkstad och butik för camping- och fritidstillbehör. 

Redan 2018 tog Holmgrens Bil (ytterligare ett dotterbolag i koncernen till Holmgrens Group) över lokalerna innan det nya bolaget Holmgrens Fritid samlade all försäljning av husvagnar och husbilar där. Med sin lokal på ca 4 200 kvadratmeter har de idag ett 40-tal anställda i bolaget, varav ett tiotal är i Öggestorp. 

Holmgrens Fritid drivs operativt av Mikael Undfors och Mats Johansson, som båda två har en bakgrund inom Holmgrens Bil. De båda lockades av att driva eget och antog utmaningen. 

Ett tillfälle som kanske bara kommer en gång i livet
Mats Johansson

Holmgrens Fritid har vuxit snabbt och har under 2020 haft en omsättning på 180 miljoner och siktar nu mot 300 miljoner. Mycket beror på att de har tagit vara på tillfällen som dykt upp - som den lediga lokalen i Västervik, samt att det handlat om att ligga i framkant på området. 

Pandemin har haft en positiv effekt

I och med Coronapandemin har det varit ett ökat intresse på husbil- och husvagnsbranschen. Vilket har märkts då fler besöker och köper sin första husvagn eller husbil på Holmgrens. Samtidigt som målgruppen under denna period har breddats, allt från pensionärer och barnfamiljer som nu tar till ett nytt sätt att resa i Sverige. 

Fungerar lite som ett däckhotell

På Holmgrens värnar vi om ett brett sortiment, allt från nyproducerat från Kabe och Adria, samt begagnat. Vilket också gör att priset har ett brett spann på cirka 150 000 kr till uppåt 900 000 kr. 

Framåt ligger fokus på att utveckla verksamheten med en uthyrningsdel för husbilar och husvagnar, något som tidigare gjorts i mindre utsträckning. Samt att satsa på att skapa förvaringplatser för de som äger husvagnar och husbilar. Tanken är att kunna parkera dem hos Holmgrens Fritid i tryggt förvar och ska fungera lite som ett däckhotell. 

Liknande artiklar Alla artiklar

Holmgrens Fritid i Värnamo flyttar

Vår anläggning i Värnamo ska få ny adress. I början på nästa år flyttar vår verksamhet in till samma lokaler som Holmgrens Bil i Värnamo, på Bredastensvägen 4.
Nyhet

Nya KABE tidningen för dig som älskar camping är här!

Februari utgåvan av KABEs tidning om husbil och husvagnsliv är nu ute. Läs om alla nyheter från KABE 2022.  
Nyhet
34.204.169.230