26 jun 2023

Vilket cykelställ passar min husbil eller husvagn?

Vill du ta med dig familjens cyklar när du ska iväg på campingsemester? Inga problem – ett cykelställ till din husbil eller husvagn gör det möjligt. 

Guide om cykelställ

Att ha med cyklar på din campingsemester ger dig möjlighet att utforska omgivningarna på två hjul och upptäcka nya platser och vackra naturupplevelser. Genom att investera i ett cykelställ kan du enkelt transportera cyklarna med dig och njuta av cykelturer under din resa!

Hur sätter man fast cyklar på husbilen?

Cykelställ för husbilar monteras för det mesta på husbilens bakgavel, vanligtvis på förmonterade skenor. Det är också viktigt att väggen är förstärkt. Cykelhållaren har oftast plats för 2-4 cyklar som spänns fast ordentligt. Vill du ha en ännu säkrare konstruktion kan du köpa ett med lås som både håller cyklarna på plats under körning och minskar risken för stöld. Det finns modeller som är anpassade till mer runda husbilar, till de som har fönster och varianter som är höj- och sänkbara för att justera höjden. Välj en hållare med justerbara skenor för att bättre kunna montera cyklarna.

Hur sätter man fast cyklar på husvagnen?

Det finns cykelställ och cykelhållare till husvagn som antingen placeras framför eller bakom husvagnen. Det har oftast plats för 2-3 cyklar som hängs på och sedan spänns fast ordentligt och fixeras med någon form av spännband. Vissa cykelställ har även lås för ännu säkrare transport och för att minska stöldrisken. De lite mer avancerade cykelställen till husvagnar går att tippa så att du kommer åt husvagnens gasollucka om den placeras framför husvagnen. Andra går att höja och sänka för att lättare hänga på cyklarna. För att reglera så att cykeln sitter bra oavsett storlek finns det justerbara skenor så att den sitter riktigt säkert. 

Material och storlek

Cykelställ till husbilar är ofta gjorda i stadigt aluminium och sätts fast med rostfria skruvar. Cykelhållaren har en maxvikt som du måste följa och den brukar ligga på runt 50-60 kilo. Hållaren väger runt 6-10 kilo.

 

Behöver du hjälp med monteringen?

Har du köpt ett cykelställ och behöver hjälp med monterigen? Vi finns här för att hjälpa dig. Vårt team av erfarna tekniker har en gedigen erfarenhet inom fritidsfordon och motorfordon och har genomgått omfattande utbildning för att hantera en mängd olika fordonstyper och varumärken.

Vi utför montering för:

Liknande artiklar Alla artiklar

Den ultimata guiden för att välja din drömhusvagn

Om du drömmer om friheten att resa när du vill och samtidigt ha komforten av ditt eget hem, då är en husvagn det perfekta valet för dig. Här är vår ultimata guide för att hjälpa dig välja din drömh...
Guider

Så vintersäkrar du din husbil eller husvagn

Att vintersäkra din husbil eller husvagn är avgörande för att skydda den från kyla, fukt och andra vinterrelaterade påfrestningar. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att förbereda ditt m...
Guider

De ultimata apparna för din husbilssemester

Att resa med husbil är ett fantastiskt sätt att utforska och uppleva friheten på vägarna. För att göra din husbilsresa ännu mer bekväm och smidig tipsar vi om några användbara appar att ladda ner. 
Guider
100.28.2.72