21 mar 2023

Förbered din husbil inför sommarsäsongen

Sommaren närmar sig. Äntligen är det dags att förbereda husbilen eller husvagnen för den kommande säsongen. Vi har skapat en checklista för dig med de viktigaste stegen att tänka på.

När våren närmar sig är det dags att förbereda husbilen eller husvagnen för den kommande sommaren. Oavsett om du är en erfaren husbilsägare eller nybörjare i campinglivet, är det viktigt att se till att ditt fordon är i toppskick innan du ger dig ut på vägen. 

Checklista

Enkel snabbguide att följa innan du beger dig ut på äventyr i sommar:

  1. Aktivera försäkring och registrering. Innan du tar din husbil ur förvaring, se till att aktivera din försäkring och registrering. Kontrollera med ditt försäkringsbolag om din försäkring aktiveras automatiskt när du registrerar fordonet eller om du behöver aktivera det manuellt. Du vill inte riskera att köra runt oförsäkrad.
  2. Service och inspektion. Boka service och besiktning för ditt fordon i god tid, då väntetiderna kan bli mycket längre på våren när många tar ut sina fordon samtidigt. Innan inspektionen, be någon att kontrollera om bromsljusen, blinkers, strålkastare och registreringsskyltsljus fungerar korrekt. Det här är vanliga misstag som kan leda till en misslyckad inspektion. Boka service hos oss.
  3. Kontrollera om det behövs delar och tillbehör. I dessa tider av brist är det viktigt att tänka framåt och kontrollera om du behöver några nya delar eller tillbehör, till exempel däck. Överväg att beställa dem tidigt för att undvika långa väntetider. Beställ dina reservdelar hos oss.
  4. Ge ditt fordon en snabb kontroll. Det finns vissa saker du enkelt kan kontrollera på egen hand, till exempel däckets slitbana, däcktryck, kabinluftfilter, torkarblad och vindrutespolarens vätskenivå. Dessutom finns det några ventiler och kranar som du behöver stänga. Boka fordonstest hos oss.
  5. Ta hand om batteri och gas. Kom ihåg att byta batteri i din brandvarnare och att ansluta ditt extrabatteri. Om du inte har kunnat underhålla din husbils batteri under vintern kan det vara helt urladdat. Om du inte kan återuppliva den med en laddare måste du köpa en ny. Se till att ställa in och slå på gascylindern och kontrollera om det finns tecken på gnagarangrepp.
  6. Ta din husbil för en provkörning. Ta din husbil för en provkörning för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Överväg att ta en övernattningstur i närheten för att testa ditt kylskåp, frys, spis, vatten och värmesystem.

 

Genom att följa denna checklista kan du säkerställa att ditt fritidsfordon är i toppskick och redo för den kommande säsongen. Trevlig camping!

Liknande artiklar Alla artiklar

Upptäck vårt utbud av små husvagnar

Lättmanövrad, smidig att parkera och snällare för plånboken. Att investera i en liten husvagn är det perfekta alternativet för äventyrare på en budget. 
Guider

Fricamping och vanlife - oändliga äventyr

Upptäck friheten med vanlife. I praktiken innebär det att man med en van eller plåtis campar i skogen, i stan eller vid sjöar utan att använda sig av campinganläggningar och ställplatser.
Guider

Campa året runt

För de flesta är troligtvis camping associerat till sommarens varma dagar. Men kan man ta med husvagnen eller husbilen som boende på skidsemestern? Ja visst, säger vi!
Guider
3.237.16.173