2 feb 2022

Hur mycket får jag dra?

På Transportstyrelsen finns en kalkylator där du enkelt kan räkna ut hur mycket du får dra genom att bara fylla i registreringsnummer för båda fordonen. På så sätt kan du testa ett fordon som du är intresserad av för att se om kombinationen är ok.

 

Kontrollera hos Transportstyrelsen

Innan du ger dig ut på vägen med en husvagn eller släp är det viktigt att känna till och följa de specifika regler och begränsningar som gäller för ditt körkort. Att överskrida viktbegränsningarna kan leda till böter och potentiellt farliga situationer på vägen. Om du är osäker på vilket körkort som krävs för din specifika husvagn och situation, rekommenderar vi att du kontrollerar detta på Transportstyrelsens sida:

Räkna ut dragvikt här

Liknande artiklar Alla artiklar

Den ultimata guiden för att välja din drömhusvagn

Om du drömmer om friheten att resa när du vill och samtidigt ha komforten av ditt eget hem, då är en husvagn det perfekta valet för dig. Här är vår ultimata guide för att hjälpa dig välja din drömh...
Guider

Så vintersäkrar du din husbil eller husvagn

Att vintersäkra din husbil eller husvagn är avgörande för att skydda den från kyla, fukt och andra vinterrelaterade påfrestningar. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att förbereda ditt m...
Guider

Vilket cykelställ passar min husbil eller husvagn?

Vill du ta med dig familjens cyklar när du ska iväg på campingsemester? Inga problem – ett cykelställ till din husbil eller husvagn gör det möjligt. 
Guider
44.220.62.183