10 aug 2021

’A true kopite’ kommer aldrig att gå ensam

Kopite, vad är det? Kopites är vad fotbollslaget Liverpool FCs supportrar kallar sig. Ett namn som är taget från sektionen The Kop på hemmaarenan Anfield. Låten ”You'll Never Walk Alone" är lagets officiella låt och pryder även hemmaarenans entré. Ett lag som Henrik Karlsson, Teamleader på transportbilsverkstaden kommit att älska.

Inte mindre än 13 år har Henrik Karlsson jobbat hos oss. En lång tid men åren har varit allt annat än långtråkiga.
– Jag började min karriär på biluthyrningen på Holmgrens Bil i Jönköping och efter några år där bytte jag till servicerådgivare i kundmottagningen. Efter det blev jag servicechef under fem års tid för att sen hamna där jag är idag. Som teamleader för transport- och personbilsverkstaden. Tidigare fanns det ingen dedikerad transportbilsverkstad vilket har varit ett otroligt lyft.

Henrik fortsätter:
– Sen vi öppnade den verkstaden har vi sett en väldig tillströmning. Det märks att det fanns ett stort behov av det. Att ha en verkstad som är nära till hands, där man bara kan svänga förbi och få hjälp direkt. Tillgänglighet är otroligt viktigt.

Som den teamleader Henrik är handlar det som titeln avslöjar om att leda hela teamet med alla deras uppgifter. Att se till att alla följer och håller flödet, att bilar blir klara när de ska osv. 
– I mitt yrke märker man tydligt att tid är pengar. För människor som har sin bil som primärt verktyg i sitt yrke är just tiden avgörande. Där vill vi finnas och hjälpa till.

När Henrik inte lägger sin tid på jobbet så umgås han med familjen som består av hans fru Mariana, sonen Viggo 8 år och två bonusbarn i Sigge 7 år och Molly 11 år. När de är lediga åker de gärna till stugan i Glommen, Falkenberg. Andra stora intressen är motorcykeln, en Ducati Streetfighter och såklart fotbollslaget Liverpool FC.

– Det började med att jag bara ville skriva lite om Liverpool och sen märkte jag att folk började tycka det var kul. Efter en tid hörde en resebyrå av sig och frågade om jag ville samarbete med dem och sen har det bara flutit på.

– I mitt yrke märker man tydligt att tid är pengar. För människor som har sin bil som primärt verktyg i sitt yrke är just tiden avgörande. Där vill vi finnas och hjälpa till.

Idag roddar Henrik en Facebook-sida för Liverpool-fans kallad A true Kopite med cirka 20 000 följare. Ett antal som tillströmmat på bara 1,5 års tid. En kanal som öppnat upp en rad andra möjligheter. Som att träffa fotbollsspelarna och leda gruppresor till matcherna för att nämna några saker. Idag har han varit i Liverpool fler gånger än han kan räkna. Fotbollen och laget ligger honom nära om hjärtat. Med nära menar jag nära. A true Kopite har han nämligen intatuerad på armen och låttiteln ”You'll Never Walk Alone" med hemmaarenans entréportar på sin rygg.

Att på jobbet leda sina medarbetare och efter arbetstid nästan 20 000 Liverpool-fans gör Henrik till en sann teamleader!

Liknande artiklar Alla artiklar

Tillsammans med RedLocker visar vi vägen för en mer jämställd arbetsplats

Vi kan stolt presentera att Holmgrens Bil har inlett ett samarbete med RedLocker för att utrusta våra 15 anläggningar med automater för gratis mensskydd. Automaterna kommer finnas tillgängligt för ...
Nyhet

Vi är ny huvudsponsor till Jönköpings Södra IF

Vi är stolta över att meddela att Holmgrens Bil ny huvudsponsor för fotbollsklubben Jönköpings Södra IF under säsongen 2023.
Nyhet
Information

Vi växer med Ford

Ford har flyttat in till oss. Nu har Ford flyttat in hos oss i Linköping, Norrköping, Nyköping, Växjö, Vetlanda och Vimmerby. Vi säljer både Ford personbilar och transportbilar. Som auktoriserad Fo...
Nyhet
3.237.16.173