Köpa sommardäck 2024 här på Holmgrens Bil

Om du är ute efter bra och billiga sommardäck har du kommit rätt. Vi hjälper dig att hitta rätt och köpa sommardäck som passar just dig och din bil. Välj sommardäcken anpassade för just din bil med rätt egenskaper för ditt bilmärke samt passande för det vägunderlag du vanligtvis kör på för att få bra grepp, lägre rullmotstånd och minska risken för vattenplaning. 

Därför ska du byta till sommardäck på din personbil:

  • Sommardäck är designade för att klara körning på varma och torra vägar, med ett mönster och gummiblandning som hjälper till att få bort vatten från däcket

  • Sommardäck förbättrar säkerheten och kontrollen över bilen på sommaren. 

  • Sverige har lagar och regler som gör det obligatoriskt att använda rätt sommardäck och vinterdäck under olika säsonger.

  • Att byta till sommardäck förbättrar livslängden på sommardäcken eftersom de är specifikt designade för de väderförhållandena. 

 

nya sommardäck pris 2023
Köpa sommardäck

 

Så gör du för att köpa sommardäck med rätt egenskaper

Hos oss kan du välja sommardäck som ligger i ett visst prisspann eller har en viss egenskap som du uppskattar på däcken mer. Det finns inget sommardäck som är bäst på allt men du bör kunna hitta sommardäck 2024 som har erbjuder vad just du är ute efter och behöver. Det gäller oavsett om det är bästa möjliga våtgrepp eller en bättre komfort genom att det ska låta så lite som möjligt från däcket.

Köpa sommardäck online i vår däckshop och få leverans till din närmaste anläggning

Vi har en avancerad sökmotor i vår online butik som hjälper dig att enkelt hitta många både begagnade sommardäck och nya sommardäck. Att köpa sommardäck online är smidigt och enkelt, välj sen själv vilken anläggning du vill ha dem levererade till. 

Hitta i vårt utbud av sommardäck genom att ange ditt registreringsnummer

Genom att fylla i bilens registreringsnummer alternativt ange märke och modell kommer söker du automatiskt fram sommardäcken som passar just din bil. Hos oss ingår däckhotell när du köper sommardäck, vilket ger mer plats hemma eftersom du slipper förvara däcken hemma.

När ska man byta till sommardäcken?

Du ska ha sommardäck när det är sommarväglag och vinterdäck när det råder vinterväglag. Oavsett vad det är för datum. Enligt sommardäck regler får du dock inte byta till dubbdäck före den 22 oktober eller ha kvar dem efter den 15 april, om det inte är vinterväglag. 

Sommardäck datum i Sverige

Enligt svensk lag ska bilen alltid vara lämpligt utrustad för väglaget, och det inkluderar rätt typ av däck för vädret och temperaturen.

När ska man byta till sommar däck, vilka datum gäller?

Efter den 31 mars är du välkommen in till oss för att byta till sommardäck och ha på dessa dram till 30 november, om det inte längre är vinterväglag.

Boka tid för däckbyte här

Hur ofta ska man byta till nya sommardäck?

Det går att köra med dina gamla däck till dess att sommardäcken har ett mönsterdjup på 1,6 mm och då är så nedslitet att du enligt lag tvungen att köpa sommardäck, ett godkänt set. Vi rekommenderar dock att du byter sommardäck tidigare än så, för att alltid ha bästa möjliga köregenskaper. Greppet på olika underlag börjar försämras långt innan greppmönstret är nere på 1,6 mm i sommardäckets mönster. Det är där gränsen går för en personbil. Du kan mäta mönstretdjup på sommardäcket med en särskild mätsticka eller med en linjal.

När är det dags att köpa sommardäck?

Tips från oss är att när du byter från sommardäck till vinterdäck att kontrollera mönsterdjup på dina sommardäck och är runt 3 mm är det dags att börja fundera på att köpa sommardäck så du är redo för nästkommande säsong.

mönsterdjup sommardäck, Köpa sommardäck, Sommardäck 2023
Köpa sommardäck på Holmgrens Bil

 

Bästa sommardäck 2024

Det är inte säkert att årets modeller är bäst för dig. Genom att ta del av test av sommardäck 2023 kan du få tips om högpresterande däck som säljs till lite lägre priser än helt nya sommardäck 2024.

Köp billiga sommardäck hos oss på Holmgrens Bil

Om det är rea på sommardäck är det en bra idé att kontrollera hur gamla däcken är, eftersom gummit försämras med åren även om däcken inte används. Här på Holmgrens Bil har vi ett stort sortiment av sommardäck och vi säljer bara säkra sommardäck som har mycket kvar att ge, det gäller även begagnade sommardäck.

Lönar det sig med premium sommardäck?

De billigaste sommardäcken kommer garanterat inte att vara de bästa däcken beträffande köregenskaperna eller de sommardäck du kan köra på längst. De förlorar i regel kvalitet fortare och har en kortare livslängd. När det gäller sommardäck får du den kvalitet du är beredd att betala för. Det är viktigt att komma ihåg att dina sommardäck som kostar lite mer och var säkra när du köpte däcken också efter en längre tid kommer även de att bli slitna. 

Hitta nya billigare premium sommardäck av hög kvalitet och säkerhet

Tips när du ska köpa sommardäck är att leta efter sommardäck från premiumtillverkare till nedsatt pris och också kolla på andra oberoende tester av sommardäck 2024 för att hitta bra sommardäck med hög säkerhet.

Hitta rätt märke på sommardäcket

Varje märke har en unik kombination av prestanda, komfort, säkerhet och pris, så det är viktigt att välja rätt däckmärke beroende på dina behov och fordonsspecifikationer. Vi rekommenderar att du alltid konsulterar en av våra däckspecialister för att säkerställa att du får rätt sommardäck för din bil. Det finns olika modellrestriktioner på olika modeller som påverkar valet av sommardäck, exempelvis TPMS och bromsar.  

Olika märken på sommardäck exempelvis Goodyear och Kumho:

byta sommardäck, Däckbyte & Hjulskifte, byta däck, byta hjul, byta vinterdäck
Däckverkstad | Däckbyte

Vi hjälper dig byta till sommardäck!

Slipp att skifta hjulen själv, våra däckverkstäder hjälper gärna dig att byta till sommardäcken!  

Boka tid här
Köpa vinterdäck, vinterdäck 2023
Var ute i god tid

Vi har sommardäck till dig!

Köp sommardäck hos vår däckverkstad. Vid köp av fyra kompletta sommarhjul bjuder vi på en säsong förvaring.

Köp sommardäck

Vad betyder däckmärkningen?

 

Däck-dimensioner.png

 

Varför ska du köpa däck på Holmgrens Bil?

Hos oss på Holmgrens Bil finner du alltid ett brett sortiment av kompletta hjul, däck och fälgar för att du ska kunna hitta något som passar just din bil. Vi har erbjuder  både begagnade däck och nya däck samt original BMW däck, Ford däck, Hyundai däck, MG däck, MINI däck och Nissan däck. Kvalitetsdäck från de största tillverkarna, köpa sommardäck och vinterdäck smidigt och enkelt online i vår däckshop. Om du behöver köpa dubbdäck eller friktionsdäck har vi ett stort utbud däck som är anpassade för vårt nordiska klimat.

Varmt välkommen att köpa däck hos oss på Holmgrens Bil! 

Däckhotell ingår när du köper kompletta däck

Gäller både vid köp av kompletta nya och begagnade däck.

Begagnade hjul alltid med god kvalitet

Vi är noga med din säkerhet och säljer alltid hjul som är kontrollerade av våra däckexperter.

Vi tar hand om dina gamla däck

Du behöver bara lämna bilen hos oss så byter vi till nya fräscha däck och tar hand om dina gamla däck.

VÅRA DÄCK VARUMÄRKEN

Goodyear.png
Kumho däck.png
 Sommardäck 2024
3.238.174.191