Köp sommardäck 2022 här på Holmgrens Bil

Om du är ute efter bra och billiga sommardäck 2022 har du kommit rätt. Vi hjälper dig att hitta däck som passar just dig och din bil. Det är viktigt att du väljer sommardäck med rätt egenskaper för ditt bilmärke samt var du vanligtvis kör. 

Så gör du för att köpa sommardäck med rätt egenskaper

Vi har en avancerad sökmotor i vår butik. Med den kan du välja sommardäck 2022 som ligger i ett visst prisspann eller har en viss egenskap som du uppskattar. Det finns inget sommardäck som är bäst på allt men du bör kunna hitta billiga sommardäck 2022 som har vad just du är ute efter. Det gäller oavsett om det är bästa möjliga våtgrepp du vill ha eller om du vill att det ska låta så lite som möjligt om däcken. Genom att mata in bilens registreringsnummer eller vad det är för märke och modell så får du automatiskt fram däck som passar bilen. Hos oss ingår däckhotell när du köper kompletta hjul och inte vill kassera dina gamla däck.

Hur ofta ska man byta sommardäck?

Det går att köra med dina gamla däck till dess att greppmönstret är så nedslitet att du enligt lag måste byta sommardäck. Vi rekommenderar dock att du byter däck tidigare än så, för att alltid ha bästa möjliga köregenskaper. Greppet på olika underlag börjar försämras långt innan greppmönstret är nere på 1,6 mm i däckets huvudmönster. Det är där gränsen går för en personbil. Du kan mäta greppmönstret med en särskild mätsticka eller med en linjal.

Bästa sommardäck 2021

Det är inte säkert att årets modeller är bäst för dig. Genom att ta del av test av sommardäck 2021 kan du få tips om högpresterande däck som säljs till lite lägre priser än helt nya sommardäck 2022.

Om det är rea på sommardäck är det en bra idé att kontrollera hur gamla däcken är, eftersom gummit försämras med åren även om däcken inte används. Här på Holmgrens Bil säljer vi bara säkra däck som har mycket kvar att ge, det gäller även begagnade sommardäck.

När ska man genomföra däckbyte av sommardäck 2022?

Du ska ha sommardäck när det är sommarväglag och vinterdäck när det är vinterväglag. Oavsett vad det är för datum. Du får dock inte byta till dubbdäck före den 22 oktober eller ha kvar dem efter den 15 april, om det inte är vinterväglag. 

Lönar det sig med premiumdäck?

De billigaste sommardäcken du kan hitta kommer garanterat inte att vara de bästa däcken beträffande köregenskaperna, eller de däck du kan köra på längst, utan att de förlorar i kvalitet. När det gäller däck får du ungefär den kvalitet du är beredd att betala för. En fördel med riktigt billiga sommardäck är att du har råd att byta dem oftare. Det hjälper dig inte att dina däck var dyra och säkra en gång i tiden, ifall du haft dem så länge att de börjar bli blankslitna. 

Om du hittar sommardäck från premiumtillverkare till nedsatt pris har du chans att göra en riktigt bra affär. Continental sommardäck, Nokian sommardäck, Michelin sommardäck, Goodyear sommardäck och Hankook sommardäck är exempel på pålitliga val i det lite högre prissegmentet. Deras däckserier hamnar ofta i toppen på oberoende tester av sommardäck 2022.

44.200.30.73