Laga stenskott - Boka här
Holmgrens Bilglas

Laga stenskott - Boka här

Laga stenskott

Ofta går det att laga stenskott enkelt utan att behöva byta hela rutan.  Är stenskottet stort eller sitter fel på rutan så kan vi istället byta hela rutan. Stenskottslagning i tid innebär en stor besparing både för dig och miljön.

Det är bra att laga stenskott så snabbt som möjligt så att skadan inte blir värre. Ju längre du väntar med att laga stenskott desto större risk är det att vindrutan spricker och att du får byta den helt och hållet. Spricker vindrutan försämras trafiksäkerheten eftersom du som förare helt enkelt ser sämre.

Ett stenskott är en skada på en bils vindruta orsakad av att en mindre sten flugit in i den. Det sker oftast då framförvarande bil gör en manöver på en grusväg som leder till att småsten sprätter iväg. Stenskott kan även skada lacken på bilen.

Hur mycket kostar det att laga ett stenskott?

Så länge du har en bilförsäkring så täcker den allt utom självrisken när du behöver laga stenskott. Priset för att laga stenskott är vanligtvis runt 200 kronor, om du inte har en försäkring som täcker stenskott helt och hållet.

Stenskott bilförsäkring

Vi löser byråkratin med försäkringsbolaget och gör en stenskottslagning på omkring 30 minuter. Under tiden är du välkommen att dricka en kopp kaffe. Att försäkringen täcker kostnaden innebär att det inte lönar sig att laga stenskott själv med ett av de kit som finns i handeln.

Stenskottsplåster gratis hos oss

Ett stenskottsplåster, stenskottsskydd, är perfekt att sätta på för att skydda stenskottet från smuts och fukt fram tills att du får möjlighet att laga det. Kom in till någon av våra anläggningar och hämta kostnadsfria stenskottsplåster utifall att olyckan skulle vara framme.

 

Laga stenskott på Holmgrens Bil

Stenskottslagning på vindrutan kan är en ganska enkel procedur. Kom gärna in till oss på Holmgrens Bil så lagar vi ditt stenskott till betydligt lägre kostnad än vad du får betala för ett nytt bilglas.

Vilka stenskott går inte att laga?

Så länge ett stenskott inte är större än 25 mm i diameter och det inte finns fler än tre stenskott i vindrutan kan vi göra en stenskottslagning. Sitter de nära fönsterkanten eller mitt i synfältet måste dock vindrutan bytas ut. Om du behöver byta vindruta kan du boka tid för vindrutebyte här.

 


Grön zon

Rutan går att reparera.

Gul zon

Våra experter bedömmer om rutan går att reparera.

Röd zon

Hela rutan behöver bytas.

 

byta-vinruta.png

Behöver du hjälp med bokning?
Kontakta din närmsta anläggning nedan.

Stenskottsplåster 

Har du fått stenskott som är litet och kanske inte behöver lagas? Då kan du sätta ett stenskottsplåster fram till att det är dags att laga stenskottet hos vår verkstad. Stenskottsplåster är en smart och kostnadseffektiv lösning för att hantera små skador på din bilruta. Stenskottsplåster är utformade som en provosorisk lagning för stenskott och små sprickor i vindrutan. Det är bra att sätta plåstret på ditt stenskott så snabbt som möjligt för att undvika att skadan blir större. Det är alltså bra att ha fram tills att du får ditt stenskott lagat.

Nästa gång du upptäcker ett stenskott, använd ett stenskottsplåster från Holmgrens Bil och bevara din vindruta i bästa skick.

 

Stenskottsplåster
Hitta dina stenskottsplåster hos närmsta Holmgrens Bil!

 

Med ny vindruta ser du bättre och behåller bilens kvalité
TA VÄGEN MOT EN GLASKLAR VÅR

Byt vindruta - Få 1.000kr i värdecheck att använda vid ditt nästa besök

Att köra runt med en trasig vindruta kan försämra säkerheten i din bil. Boka en tid för vindrutebyte innan 30 april så får du en värdecheck på 1.000kr att använda vid ditt nästa besök i vår butik eller verkstad.*

  • Auktoriserad serviceverkstad.

  • Vi erbjuder alltid originaldelar.

  • Vi säkerställer och kalibrerar vindrutan efter den höga tekniken i bilen.

  • Just nu får du 15% rabatt på nya torkarblad i samband med byte av din vindruta**

Läs villkoren här

 

Boka din tid nu
Så här går det till

Vill du veta mer om stenskottslagning?

Läs mer
Så här går det till

Vill du veta mer om vindrutebyte?

Läs mer

Kontakta din närmsta anläggning

100.28.2.72