Köpa vinterdäck 2024 på Holmgrens Bil

Hos oss hittar du vinterdäck i premiumkvalitet till bra pris. Den största fördelen med att köpa tidigare årsmodeller av däck är det nedsatta priset. Våra vinterdäck är testade och håller ofta en hög säkerhetsnivå likt nya vinterdäck. Vi vill att våra kunder ska känna sig säkra när de är ute och kör på vägarna. Därför har vi valt att enbart sälja vinterdäck från välkända varumärken, som får bra betyg i oberoende vinterdäck tester. Våra vinterdäck 2024 kommer i flera dimensioner, där vinterdäck 16 tum, vinterdäck 17 tum och vinterdäck 18 tum hör till de vanligaste. Känn dig trygg på vägen genom att köra på de bästa vinterdäcken 2024.

Vinterdäcket: Din bästa vän på snöiga vägar

När vintern närmar sig är vinterdäcket din bästa vän på vägarna täckta av snö och is. Det är det viktigaste verktyget för att säkerställa din säkerhet och manövrerbarhet under de tuffaste väderförhållandena. Vi vill belysa vinterdäckens betydelse och ge dig tips för att maximera deras prestanda under vinterkörningen.

Vinterdäck i fokus, så väljer du de rätta för din bil

När det kommer till att välja rätt vinterdäck är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Din bilmodell, körförhållanden och däckspecifikationer spelar alla en roll i detta val.

Vad ska man tänka på när man köper vinterdäck 2024?

  • Dubbade eller odubbade vinterdäck – ha i åtanke hur klimatet är där du bor. Vid kallare väderförhållanden som kyla, is, snö och halka är dubbade vinterdäck svårslagna och ger absolut bäst grepp. För att få en kortare bromssträcka utan att få sladd på ditt fordon i alla typer av hastighet. 
  • Mönsterdjup vinterdäck – Mönsterdjup på dina vinterdäck bör vara minst 3 millimeter om det råder vinterväglag.
  • Kvalitet vinterdäck – Ju dyrare vinterdäcken är, desto bättre är oftast också däckkvalitet och dess däcklivslängd. Det bra att lägga lite extra pengar på sina vinterdäck för att försäkra sig om ett bra väggrepp och säkrare bilfärder under vintern.
  • Vinterdäck däckmönster - Vinterdäcket är ett djupare och kraftigare däckmönster


Är det värt att köpa dyra vinterdäck?

Många tänker säkert att de ska köpa vinterdäck och inte ska vara allt för dyra, därav att många söker efter billiga vinterdäck. Det är då bra att veta att det kan vara skillnader på vinterdäck och vinterdäck. Det finns vinterdäck till lågt pris med bra kvalitet så väl som det finns billiga vinterdäck med mindre bra kvalitet. Vi erbjuder hjälp att hitta perfekta vinterdäck för dina behov, bil och budget. Vinterdäcken har en annan gummiblandning som tål en lägre lufttemperatur och klarar en körning med en väderlek med mer frost och en väderlek med minusgrader.  

Hur ofta ska man köpa nya vinterdäck?

Livslängden på vinterdäck påverkas av olika faktorer som kvalitet, typ av vinterdäck, körstil, bilens egenskaper, vägförhållanden och däcktryck. Därför är det svårt att säga exakt hur lång livslängd ett vinterdäck har. Tillverkare säger att ett vinterdäck håller max 10 år och mönsterdjupet för vinterdäck ska vara minst 3 millimeter om det råder vinterväglag, annars är det dags att köpa vinterdäck.

Måste man ha TPMS på vinterdäck?

Enligt transportstyrelsen är det inget krav på däcktrycksövervakningssystem (TPMS) på svenska personbilar eller på vinterdäcken.

Hur mycket kostar fyra nya vinterdäck?

Vad kostar ett par vinterdäck? De billigaste vinterdäcken kostar ett par hundralappar och de dyrare varianterna kan kosta flera tusen kronor. Däckpriser på nya vinterdäck beror på exempelvis vilket däckvarumärke, däckprofil, dimensioner och typ av vinterdäck som du väljer på dina vinterdäck. Ett bra tips är att kolla på olika däcktest för att hitta vinterdäck du vill köpa. Hos oss kan du köpa budget vinterdäck och premium vinterdäck. 

Är vinterdäcken dyrare?

Vinterdäcket kan dyrare än sommardäck men om du letar efter billiga vinterdäck kan ett alternativ vara att köpa begagnade vinterdäck eller köpa vinterdäck i en mindre däckdimension, men bara om det är möjligt på just din bil. Prata med en av våra däckexperter om du vill ha professionell hjälp då din bil kan ha visa restriktioner. 

köpa vinterdäck
Vinterdäck - Köpa vinterdäck 2024

 

Vilka vinterdäck ska man inte köpa?

Man ska alltid kolla vilka vinterdäck som passar just din bil och modell, då den kan ha vissa restriktioner som påverkar vilka vinterdäck som inte passar din bil. Vi kan hjälpa dig att köpa vinterdäck om du är osäker på vad du ska välja.

Vilka budget vinterdäck är bäst?

Ett alternativ är att kolla tester på vinterdäck eller fråga våra däckexperter Holmgrens Bil däckverkstad. Om man vill köpa vinterdäck till bättre pris, då är våra begagnade vinterdäck ett bra alternativ, fortfarande bra kvalitet till ett bättre pris.

Vinterdäck - vilka vinterdäck håller längst?

De vinterdäck som håller längst kan variera beroende på flera faktorer, däckmärke, körstil, vägförhållanden och underhåll av vinterdäcken. Generellt sett kan vinterdäck av hög kvalitet och med rätt skötsel hålla i flera säsonger. Att kontrollera däcktrycket regelbundet och förvara däcken på rätt sätt när de inte används kan också bidra till att förlänga deras livslängd.

Köpa vinterdäck online?

Köp vinterdäck online på Holmgrens Bil, det är smidigt och enkelt samt att du kan välja mellan att betala hela summan direkt eller dela upp din kostnad. Hämta upp dina vinterdäck på din närmaste däckverkstad - hitta till oss här, vi kan också hjälpa dig att göra ett däckbyte i samband med köp av vinterdäck. Vid köp av vinterdäck, passa på att köpa däckförvarig på vårt däckhotell så slipper du förvara dem hemma. 

Billigaste vinterdäcken på nätet?

Är det billigare att köpa vinterdäck på nätet? Att handla på nätet behöver inte betyda billigare pris, den stora fördelen med att köpa vinterdäck online är att du som kund kan läsa om våra vinterdäck i lugn och ro. Lär dig mer om vinterdäck genom att läsa på vinterdäckens däckmärkning, där kan man bland annat se hastighetsbeteckning, belastningsindex. Scrolla bland våra nya och begagnade vinterdäck på Holmgrens Bil för att hitta just de vinterdäck som passar dina behov och budget. Välj sen din närmaste anläggning för avhämtning av dina vinterdäck.

När ska man byta till vinterdäcket?

Holmgrens Bil däckverkstäder hjälper dig gärna med däckbyte vid säsongsbyte, däckmontering, däckbalansering och hjulinställning. Vi kan också förvara dina däck i våra däckhotell till nästa säsong. Om dina gamla vinterdäck är slitna så tar vi självklart hand om dem, så slipper du tänka på vart de ska återvinnas. 

Vinterdäck - Olika däckvarumärken på vinterdäck:

 

byta sommardäck, Däckbyte & Hjulskifte, byta däck, byta hjul, byta vinterdäck
Däckverkstad | Däckbyte

Vi hjälper dig byta till sommardäck!

Slipp att skifta hjulen själv, våra däckverkstäder hjälper gärna dig att byta till sommardäcken!  

Boka tid här
Köpa vinterdäck, vinterdäck 2023
Var ute i god tid

Vi har sommardäck till dig!

Köp sommardäck hos vår däckverkstad. Vid köp av fyra kompletta sommarhjul bjuder vi på en säsong förvaring.

Köp sommardäck

Vad betyder däckmärkningen?

 

Däck-dimensioner.png

 

Varför ska du köpa däck på Holmgrens Bil?

Hos oss på Holmgrens Bil finner du alltid ett brett sortiment av kompletta hjul, däck och fälgar för att du ska kunna hitta något som passar just din bil. Vi har erbjuder  både begagnade däck och nya däck samt original BMW däck, Ford däck, Hyundai däck, MG däck, MINI däck och Nissan däck. Kvalitetsdäck från de största tillverkarna, köpa sommardäck och vinterdäck smidigt och enkelt online i vår däckshop. Om du behöver köpa dubbdäck eller friktionsdäck har vi ett stort utbud däck som är anpassade för vårt nordiska klimat.

Varmt välkommen att köpa däck hos oss på Holmgrens Bil! 

Däckhotell ingår när du köper kompletta däck

Gäller både vid köp av kompletta nya och begagnade däck.

Begagnade hjul alltid med god kvalitet

Vi är noga med din säkerhet och säljer alltid hjul som är kontrollerade av våra däckexperter.

Vi tar hand om dina gamla däck

Du behöver bara lämna bilen hos oss så byter vi till nya fräscha däck och tar hand om dina gamla däck.

VÅRA DÄCK VARUMÄRKEN

Goodyear.png
Kumho däck.png
 Vinterdäck 2024
44.197.231.211