TPMS Ventiler
Holmgrens Däckverkstad

TPMS Ventiler

Kontakta din närmaste däckverkstad för hjälp med TPMS ventiler.

Kontakta här

TPMS - ventiler

TPMS-ventiler (Tyre Pressure Monitoring System) är ett system som blir allt vanligare i nya bilar. Det är ett däcklufttrycksövervakningssystem eller ett hjulsensorsystem som sänder information om vilket lufttryck som däcken har till föraren under körning.

Från och med november 2014 skall alla nya nytillverkade personbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg avsedda för persontransporter med max nio sittplatser ha TPMS-systemet. Direktivet från EU är ett av flera för att få ner utsläppen från trafiken och samtidigt som det spara pengar för den enskilde föraren genom att ett TPMS-system minskar däckslitage och bidrar till en lägre bränsleförbrukning. Allt tack vare att rätt lufttryck i däcken hjälper. 

 

Hur fungerar TPMS system?

TMPS håller koll på din bils däck med ett syftet att informera dig som förare om eventuella förändringar i både tryck och temperatur i däcken. Varningen kommer att skickas från systemet några få sekunder efter att en upptäckt gjorts. Själva TPMS systemet är uppbyggt av elektroniska sensorer som kontrollerar exakt lufttryck som finns i alla däck.

Det finns två olika system; ett indirekt och ett direkt. Ett indirekt TPMS-system fungerar via bilens ABS-system. Lufttrycket mäts inte direkt utan via storlek och skick. Ett direkt TPMS-system använder sig av inbyggda hjulsensorer för att mäta lufttrycket i däcken. Här övervakas trycknivåer och temperatur och föraren varnas omedelbart vid eventuell förändring.

 

 

Kontakta Däckverkstad

 

 

 

3.235.147.50