TPMS Ventiler
Holmgrens Däckverkstad

TPMS Sensorer

Kontakta din närmaste däckverkstad för hjälp med TPMS däcktrycksensor.

Kontakta här

TPMS betyder Tyre Pressure Monitoring System

TPMS står för Tyre Pressure Monitoring System. Däcktryckssensorn är vanlig i nyare bilar och är den sensor i din bil som t.ex. mäter däcktrycket. Att köpa TPMS också kallat däcktryckssensorer är ett klokt val för att förbättra säkerheten på vägen och förlänga dina däcks livslängd. Med TPMS sensorer eller TPMS ventiler kan du enkelt övervaka däcktrycket och få tidig varning om eventuella problem med dina däck.

 

TPMS Däcktryckssensorer - för ökad säkerhet

TPMS står för Tyre Pressure Monitoring System. Däcktryckssensorer är vanligt i nyare bilar och är den sensor i din bil som mäter däcktrycket. Att köpa TPMS också kallat däcktryckssensorer är ett klokt val för att förbättra säkerheten på vägen och förlänga dina däcks livslängd. Med TPMS sensorer eller TPMS ventiler kan du enkelt övervaka däcktrycket och få tidig varning om eventuella problem med dina däck.

Vad är TPMS sensorer? 

TPMS (Däcktryckssensorer) är avgörande för däcktryckskontroll och säkerhet. Dessa sensorer övervakar kontinuerligt lufttrycket i dina däck och varnar dig om det finns avvikelser. Korrekt däcktryck är avgörande för optimal prestanda, bränsleeffektivitet och minskad slitning.

Köpa TPMS till din bil

Investera i TPMS sensorer för att säkerställa att dina vinterdäck eller sommardäck alltid är i optimalt skick och för att förbättra din körsäkerhet. Håll koll på ditt däcktryck och se till att du är redo för vägen med TPMS. 

Vad är TPMS sensorer?

TMPS håller koll på din bils däck med ett syfte att informera dig som förare om eventuella förändringar i både tryck och temperatur i däcken. Varningen kommer att skickas från systemet några få sekunder efter att en upptäckt gjorts. Själva TPMS systemet är uppbyggt av elektroniska sensorer som kontrollerar exakt lufttryck som finns i alla däck.

Tpms däcktrycksensor
TPMS Sensor

 

 

Rätt lufttryck i däcken hjälper

TPMS-direktivet infördes av EU den 1 november 2012 och gäller alla nya europeiska bilmodeller. Från och med november 2014 krävs TPMS-systemet i alla nyproducerade bilar, särskilt personbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. Syftet med detta direktiv är att minska utsläppen från vägtrafiken och hjälpa förare att spara pengar genom att optimera däckslitage och bränsleförbrukning med korrekt däcktryck.

Vår Däckverkstad hjälper gärna dig om du har problem med dina däck och TPMS sensorer eller vill köpa nya TPMS sensorer.

Kontakta Däckverkstad

 

 

3.238.117.130