Att byta hjul i tid höjer säkerheten

Börjar det bli dags att byta hjul? Vi har ett stort utbud av kompletta hjul från flera kända tillverkare. Om du väljer att byta hjul i en av våra däckbutiker så utför vi även balansering av hjulen så att de håller så länge som möjligt och tar fram det bästa i din bil. Hos oss kan du dela upp betalningen och vi kan även ta hand om dina gamla däck på ett av våra däckhotell.

Billiga hjul med bra prestanda

I vår butik online och i våra fysiska däckbutiker kan du köpa kompletta hjul från de bästa tillverkarna till bra priser. Ett alternativ om du ska byta hjul och vill ha ett riktigt bra pris kan vara att välja begagnade däck och fälgar. Det är en trygg affär eftersom vi är måna om att du ska veta vad du får. Alla hjul som har haft en ägare innan dig är kontrollerade och vi lämnar alltid garanti när du väljer att köpa hjul hos oss. Även om de är begagnade.

Du kan byta hjul oavsett vilka dimensioner du behöver

Det är enkelt att byta hjul genom att beställa nya däck och fälgar hos oss. I vår butik hittar du inte bara hjul på 10 tum och hjul på 12 tum, utan du kan välja mellan många olika däckdimensioner. Är du osäker på vilken storlek det ska vara på hjulen till ditt fordon är det bara att skriva in registreringsnumret eller vad det är för modell och vilken motor den har. Då får du upp en lista med alla hjul vi har inne som har rätt dimensioner. Vi har även hjul för husvagn, kompletta hjul för husbil och många andra däcktyper i vårt utbud.

Så kan du köpa hjul med precis de egenskaper du vill ha

Förutom att du kan söka på nya hjul med rätt dimensioner har vi i vår butik online flera praktiska sökfilter. Genom att använda dem kan du få upp en lista på alla hjul vi har inne som passar utifrån vad just du tycker är viktigt. Om du vill byta hjul innan det blir vinterväglag är kanske dubbdäck med låg bullernivå din främsta prioritering. Du kan också söka på till exempel hjul med lågt rullmotstånd och bra våtgrepp. Eller vad du nu tycker är viktigt. Självklart är du även välkommen att ta kontakt med en av våra säljare för rådgivning.

När ska man byta hjul?

Du bestämmer själv hur länge du ska köra på dina gamla hjul så länge mönsterdjupet inte understiger miniminivån enligt lagen. När det gäller hjul till personbilar är det 1,6 mm som gäller för sommardäck och 3 mm för vinterdäck. Det är dock en bra idé att byta hjul innan de är så slitna att du måste byta dem för att följa lagen. Greppet försämras nämligen tidigare än så. Hur ofta du byter hjul spelar faktiskt en stor roll för hur säkert du kör. Premiumdäck håller i regel längre än de billigaste däcken och kan vara ett ekonomiskt val i längden.

44.200.30.73