Byta till sommardäck 2023
8 maj 2023

Byta till sommardäck 2023

Byta till sommardäck är en viktig del av bilunderhållet inför sommarsäsongen. Sommardäck är utvecklade för att prestera optimalt under varma vägförhållanden och vi på Holmgrens Bil kan hjälpa dig att byta till sommardäcken.

 

Byta till sommardäck för endast 375 kr!

Vi byter däcken åt dig medans du tar en kopp kaffe!

 

  • Att byta till sommardäck förbättrar livslängden på däcken eftersom de är specifikt designade för de varmare sommarväderförhållandena.
  • Sommardäck har ett mjukare gummi som ger en mer behaglig körkänsla, de upplevas tystare i kupén.  De har en mönsterdesign och gummiblandning som bättre tar bort vatten och minskar risken för vattenplaning.
  • I vissa länder, inklusive Sverige, gäller det obligatorisk användning av vinterdäck under vinterhalvåret. När vädret tillåter det är det viktigt att byta tillbaka till sommardäck.

 

 

När ska man byta till sommardäck 2023

Bilen ska inte vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars ha sommardäck. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag. Detta varierar beroende på vart i Sverige man bor.  Vinterväglag definieras av snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Om du är osäker kan du kontakta polisen, det är de som avgör på orten där du befinner dig.

Varför ska man byta till sommardäck?

Att byta till sommardäck gör att du som förare eller passagerare får en säker och bekväm körning under varma sommarmånader. Sommardäck har en annan sammansättning i gummiblandningen som gör dem mer flexibla vid högre temperaturer och däcken är utformade med ett mönster med större öppningar som hjälper till att få bort vatten och förbättra greppet på våta vägar. Därför bör du gör ett däckbyte till sommardäck.

 

 

Byt till sommardäck hos oss på Holmgrens Bil

Sammanfattningsvis bör man byta till sommardäck för att förbättra bilens prestanda, öka säkerheten, uppfylla lagkrav och förbättra livslängden på däcken. Skulle dina sommardäck från förra säsongen vara i dåligt skick är det viktigt att köpa sommardäck inför sommarsäsongen för att säkerställa optimal säkerhet och prestanda på vägarna. Det finns många olika märken och modeller att välja mellan, men vi på Holmgrens Bil hjälper dig gärna att hitta rätt däck för din bil och dina körförhållanden.

Byta sommardäck datum

Efter den 31 mars är du välkommen in till oss på Holmgrens Bil för att byta till sommardäck och ha på dessa dram till 30 november, om det inte längre är vinterväglag.

 Vem kan byta till sommardäck?

Alla kan byta till sommardäck men vi rekommenderar att jobbet utförs av en professionell däckverkstad som har rätt utrustning och kompetens för att säkerställa att däcken är monterade korrekt. Vi på Holmgrens hjälper gärna dig att byta sommardäck på din bil. Sammanfattningsvis är bytet till sommardäck en enkel och viktig säkerhetsåtgärd för att förbättra bilens prestanda och höja säkerheten på vägarna.

 

Liknande artiklar Alla artiklar

Smidiga resor - de bästa apparna för din kommande bilsemester

Ska du ge dig ut på bilsemester i sommar? Vi tipsar om några populära appar som kommer att underlätta din resa - allt från navigering och trafikinformation till att hitta bra matställen längs vägen.
Guide

Förmånsvärde

Har du som anställd turen att få en förmånsbil via din arbetsgivare? Eller ska du försöka förhandla till dig en? Då kan det vara bra att ha koll på förmånsvärde - vi går igenom vad förmånsvärde är...
Guide
Företag

Byta till vinterdäck 2023

När ska man byta till vinterdäck? Det är en vanlig fråga som många bilägare ställer sig när hösten närmar sig. Att byta till vinterdäck är viktigt för att säkerställa ett bra väggrepp och minska ri...
Guide
3.237.16.173