Byta till sommardäck 2024
8 maj 2023

Byta till sommardäck

Byta till sommardäck är en viktig del av bilunderhållet inför sommarsäsongen. Sommardäck är utvecklade för att prestera optimalt under varma vägförhållanden och vi på Holmgrens Bil kan hjälpa dig att byta till sommardäcken.

 

Byta till sommardäck för endast 375 kr!

Vi byter däcken åt dig medans du tar en kopp kaffe!

 

  • Att byta till sommardäck förbättrar livslängden på däcken eftersom de är specifikt designade för de varmare sommarväderförhållandena.
  • Sommardäck har ett mjukare gummi som ger en mer behaglig körkänsla, de upplevas tystare i kupén.  De har en mönsterdesign och gummiblandning som bättre tar bort vatten och minskar risken för vattenplaning.
  • I vissa länder, inklusive Sverige, gäller det obligatorisk användning av vinterdäck under vinterhalvåret. När vädret tillåter det är det viktigt att byta tillbaka till sommardäck.

 

 

När ska man byta till sommardäck 2024

Bilen ska inte vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars ha sommardäck. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag. Detta varierar beroende på vart i Sverige man bor.  Vinterväglag definieras av snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Om du är osäker kan du kontakta polisen, det är de som avgör på orten där du befinner dig.

Varför ska man byta till sommardäck?

Att byta till sommardäck gör att du som förare eller passagerare får en säker och bekväm körning under varma sommarmånader. Sommardäck har en annan sammansättning i gummiblandningen som gör dem mer flexibla vid högre temperaturer och däcken är utformade med ett mönster med större öppningar som hjälper till att få bort vatten och förbättra greppet på våta vägar. Därför bör du gör ett däckbyte till sommardäck.

 

 

Byt till sommardäck hos oss på Holmgrens Bil

Sammanfattningsvis bör man byta till sommardäck för att förbättra bilens prestanda, öka säkerheten, uppfylla lagkrav och förbättra livslängden på däcken. Skulle dina sommardäck från förra säsongen vara i dåligt skick är det viktigt att köpa sommardäck inför sommarsäsongen för att säkerställa optimal säkerhet och prestanda på vägarna. Det finns många olika märken och modeller att välja mellan, men vi på Holmgrens Bil hjälper dig gärna att hitta rätt däck för din bil och dina körförhållanden.

Byta sommardäck datum

Efter den 31 mars är du välkommen in till oss på Holmgrens Bil för att byta till sommardäck och ha på dessa dram till 30 november, om det inte längre är vinterväglag.

 Vem kan byta till sommardäck?

Alla kan byta till sommardäck men vi rekommenderar att jobbet utförs av en professionell däckverkstad som har rätt utrustning och kompetens för att säkerställa att däcken är monterade korrekt. Vi på Holmgrens hjälper gärna dig att byta sommardäck på din bil. Sammanfattningsvis är bytet till sommardäck en enkel och viktig säkerhetsåtgärd för att förbättra bilens prestanda och höja säkerheten på vägarna.

 

 Liknande artiklar Alla artiklar

Optimera elbilens räckvidd under vintern

Vintern kan utmana elbilens prestanda och räckvidd, men med några enkla åtgärder kan du säkerställa att du får ut det mesta av din elbil även när temperaturen sjunker. Här är några tips för att opt...
Guide
Elbil

Maximera livslängden på din bil

För att säkerställa att din bil håller längre och presterar optimalt är regelbunden vård och underhåll avgörande. Här är några nyckeltips för att maximera livslängden på din bil och bevara dess pre...
Guide
Trafiksäkerhet

Hitta rätt elbil utifrån dina krav

Om du överväger att skaffa en elbil är du på rätt väg mot att göra ett miljövänligt och ekonomiskt hållbart val. Tillsammans navigerar vi i denna guide genom olika viktiga frågor för att hjälpa dig...
Guide
Elbil
34.239.158.223