14 nov 2023

Optimera elbilens räckvidd under vintern

Vintern kan utmana elbilens prestanda och räckvidd, men med några enkla åtgärder kan du säkerställa att du får ut det mesta av din elbil även när temperaturen sjunker. Här är några tips för att optimera elbilens räckvidd under vintermånaderna.

Tips och råd för att maximera räckvidden

 

  • Förläng körlängden med ett uppvärmt batteri:

Parkera gärna inomhus om möjlighet finns och innan du ger dig ut på vägen, använd bilens förvärmningsfunktion för att värma upp batteriet när bilen är ansluten till laddstationen. Ett varmt batteri presterar bättre och har längre räckvidd.

  • Kontrollera däcktrycket:

Se till att däcken är väl uppumpade. Lägre däcktryck ökar rullmotståndet och kan minska räckvidden.

  • Optimera körstilen:

Undvik snabb acceleration och bromsning. En jämn och lugn körstil kan bidra till att minska energiförbrukningen och därmed öka räckvidden.

  • Minska energiförbrukningen:

Stäng av onödiga elektriska tillbehör och funktioner som inte är nödvändiga för din resa. Detta inkluderar uppvärmda säten och backspeglar när de inte behövs, satsa istället på ratt- och sätesvärmare. 

  • Försök att ladda ofta:

Ladda batteriet under kortare stopp längs vägen så bidrar du också till att hålla batteriet varmt. Ett varmt batteri kan också ta emot en högre laddeffekt än ett kallt batteri.

 

Genom att följa följa dessa tips kommer inte bara att maximera elbilens räckvidd under vintern utan också bidra till en mer energieffektiv körning!

 

Liknande artiklar Alla artiklar

Hitta rätt elbil utifrån dina krav

Om du överväger att skaffa en elbil är du på rätt väg mot att göra ett miljövänligt och ekonomiskt hållbart val. Tillsammans navigerar vi i denna guide genom olika viktiga frågor för att hjälpa dig...
Guide
Elbil

Ladda elbil hemma – allt du behöver veta

En av de viktigaste frågorna man behöver ställa sig innan man köper en elbil är hur man enkelt och säkert laddar elbilen hemma. De senaste åren har bilmarknaden sett en lavinartad ökning av elbilar...
Elbil
Guide

Allt om elbil med dragkrok

Genom oss på Holmgrens Bil har du möjlighet att skaffa en elbil med dragkrok . För att en bil ska vara riktigt praktisk i vardagen är det för många företag och familjer mer eller mindre ett krav at...
Elbil
Guide
34.228.52.21