Tips för att rusta bilen inför vinterhalvåret

Gör din bil redo för växlande temperaturer, mörker och skiftande väglag. Bilkörning under vinterhalvåret kan vara krävande och det är bra att vara förberedd på det oförutsägbara.

Kör tryggare i vinter

Vi har skapat en checklista på viktiga saker att tänka på - allt för att du ska få en tryggare körning i vinter.

Kontrollera dina däck

Att byta till vinterdäck i god tid är givetvis väldigt viktigt men glöm inte bort att mäta däckens mönsterdjup och kontrollera att det är minst 3 mm. Kolla även lufttrycket i alla däck, inklusive reservhjulet. Behöver du hjälp att byta däck för säsongen, boka ditt däckbyte  här.

Testa belysningen

När du kör på mörka vägar gäller det att se och synas tydligt. Kontrollera att belysningen fungerar och byt ut de lampor som är trasiga.

Fyll på frostskyddet 

När snön och kylan kommer är det viktigt att ha frostskydd i både spolarvätskan och kylaren. Du kan kontrollera frostskyddet med en glykolprovare.

Klarar batteriet av kylan?

En lägre temperatur ställer högre krav på att batteriet ska fungera som vanligt. Det är därför viktigt att vara uppmärksam och byta vid behov. Vill du göra en kontroll av bilbatteriets status? Du kan alltid boka service på en av Holmgrens Bils verkstäder här.

Skrapa rutorna ordentligt

Försök undvik att ha bråttom när du skrapar dina frostiga rutor på morgonen, gör det ordentligt så att siktet är klart. Ett annat tips är att använda ett vindruteskydd så slipper du skrapa.

 

Tips på viktiga saker att ha i bilen:

  • Reflexväst och varningstriangel. Om du skulle fastna vid vägkanten är det viktigt att synas ordentligt i mörkret. 
  • Första hjälpen-kit
  • Ficklampa
  • Mobilladdare. Så att du kan ringa om olyckan är framme.
  • Värmeljus och tändstickor.
  • Filt och extra varma kläder. I väntan på bärgning eller hjälp. 
  • Bogserlina
  • Snacks och vatten. Om du blir fast är det alltid bra att ha extra mat och vatten i bilen.
  • Isskrapa och snöborste
  • Skyffel. Så att du kan skotta ut din bil om du fastnat i en snödriva.

 

Kör tryggt och försiktigt på vägarna i vinter!

 

Liknande artiklar Alla artiklar

Maximera livslängden på din bil

För att säkerställa att din bil håller längre och presterar optimalt är regelbunden vård och underhåll avgörande. Här är några nyckeltips för att maximera livslängden på din bil och bevara dess pre...
Guide
Trafiksäkerhet

Packa bilen säkert inför vinterresan

Ska du köra till fjällen eller alperna i vinter? Tänk då på att packa bilen korrekt, så att bilresan blir så säker som möjligt. Läs våra tips för en bra start på semestern.
Guide
Trafiksäkerhet

Kör säkert i stadstrafiken

Upplever du att det är jobbigt att köra i city? Då är du inte ensam. Att köra i stadstrafik kan upplevas stressigt eftersom det är mycket som sker samtidigt. Elsparkcyklar svischar förbi, fotgängar...
Guide
Trafiksäkerhet
3.234.244.181