Bästa kund, här kan du läsa vad vi gör mot Covid-19 på våra anläggningar.

Nyhet

Holmgrens Bil Förvärvar Bilcirkeln i Helsingborg

Holmgrens är ett familjeföretag, startat 1960, som bedriver bilhandel i Småland, Västra Götaland och Blekinge. Bolaget har efter förvärvet 27 bil- och serviceanläggningar på 16 orter och representerar 16 varumärken.

”Jag är mycket glad över att den här affären har kunnat sys ihop” säger Benny Holmgren, ägare till Holmgrens Bil. ”Företagen passar väl tillsammans. Dels är båda företagen privatägda och med liknande värdegrunder, dels passar varumärkesportföljerna väl ihop. Både Opel och Mitsubishi är märken som är viktiga för oss på Holmgrens i och med att vi redan säljer dem på ett flertal orter.”

”Holmgrens befinner sig i en tillväxtfas och har gjort ett flertal förvärv det senast året. Att nu gå in i den expansiva Helsingborgsregionen känns både spännande och rätt.” 

”Jag känner mig mycket nöjd med affären” säger Jörgen Armgren, VD för Bilcirkeln. ”Vi överlåter nu verksamheten till Holmgrens Bil som är ett av Sveriges mest expansiva bilhandelsföretag men också ett företag som är väldigt långsiktiga i sina investeringar. Jag kan därför med varm hand lämna över vår personal till en mycket stabil och trygg arbetsgivare.”