10 aug 2021

Holmgrens Bil Förvärvar Bilexpo i Örebro

Holmgrens Bil AB, med huvudkontor i Jönköping, har idag tecknat avtal om att köpa Bilexpo i Örebro AB.

– Bilexpo är ett synnerligen välskött och fint bolag som har haft god lönsamhet genom åren och nyligen har man också investerat rejält i en utbyggnation av fastigheten som ligger i absolut bästa läge vid E18 i Örebro, säger Benny Holmgren. 

– Örebro är Sveriges sjätte största stad och växer så det knakar. Det är därför en synnerligen spännande marknad för Holmgrens Bil att etablera sig i, fortsätter Benny Holmgren. 

Mikael Johnsson som varit VD under många år kommer att stanna kvar och driva bolaget under ytterligare ett antal år. Det väletablerade namnet Bilexpo får också leva kvar tillsvidare. 

1994 startade Mikael Johnson och Bengt Holmgren Bilexpo Örebro AB. Bolaget startade med representation av Mitsubishi Motors och sysselsatte från starten totalt sju anställda. Sedan 2007 representerar Bilexpo Örebro AB även Hyundai Motor Company. I dag sysselsätter Bilexpo cirka 25 personer. Sedan 1 April 2016 har Bengt Holmgren pensionerat sig. Då varken Mikael eller Bengt har några naturliga ”arvtagare” till verksamheten så har det pågått ett arbete att trygga Bilexpos framtid den senaste tiden. Målsättningen har varit att hitta en ägarlösning för Bilexpo som stärker företaget samt månar om personalens fortsatta trygghet i framtiden. 

Mikael och Bengt anser sig ha hittat den lösningen genom att överlåta 100% av ägandet till Holmgrens Bil AB med säte i Jönköping. – Holmgrens Bil är en stor och stark aktör på den Svenska bilmarknaden och det är med stor tillförsikt som vi överlåter Bilexpo till Holmgrens Bil. Bilexpo kommer att kunna åtnjuta fördelar inom många områden med Holmgrens Bil som nya ägare, säger Mikael Johnsson. 

Holmgrens Bil AB har efter det här förvärvet 26 bilanläggningar på 16 orter från Helsingborg i söder till Örebro i norr. Bolaget har cirka 650 anställda och kommer omsätta fyra miljarder kronor 2016. Antalet sålda bilar på ett år uppgår till 20 000. Bolaget ägs av familjen Holmgren.

Kontakta oss i Örebro

Liknande artiklar Alla artiklar

Tesla till vår skadeverkstad i Jönköping

Tesla tecknar avtal med Holmgrens Bil Skadeverkstad i Vättersnäs i Jönköping. Vi blir därmed en så kallad TABS, en Tesla Approved Body Shop (auktoriserad Tesla-skadeverkstad). 
Nyhet
Information
Elbil

Nya BMW i7 - 100% eldriven lyx

BMW i7. Större, lyxigare och elektrifierad. Oavsett om du vill köra själv eller sitta i baksätet kommer BMW i7 ta dig med storm, en helt oförglömlig upplevelse. Extrem elektrisk prestanda och multi...
Nyhet
Elbil

Öppet hus i Nässjö

Samma adress med ny interiör Vi har renoverat vår anläggning och det vill vi fira tillsammans med er. Den 30 maj till 2 juni har vi öppet hus och träffar gärna er hos oss. Tveka inte att kontakta o...
Event
Nyhet
3.236.225.157