10 aug 2021

Holmgrens Bil Förvärvar Bilexpo i Örebro

Holmgrens Bil AB, med huvudkontor i Jönköping, har idag tecknat avtal om att köpa Bilexpo i Örebro AB.

– Bilexpo är ett synnerligen välskött och fint bolag som har haft god lönsamhet genom åren och nyligen har man också investerat rejält i en utbyggnation av fastigheten som ligger i absolut bästa läge vid E18 i Örebro, säger Benny Holmgren. 

– Örebro är Sveriges sjätte största stad och växer så det knakar. Det är därför en synnerligen spännande marknad för Holmgrens Bil att etablera sig i, fortsätter Benny Holmgren. 

Mikael Johnsson som varit VD under många år kommer att stanna kvar och driva bolaget under ytterligare ett antal år. Det väletablerade namnet Bilexpo får också leva kvar tillsvidare. 

1994 startade Mikael Johnson och Bengt Holmgren Bilexpo Örebro AB. Bolaget startade med representation av Mitsubishi Motors och sysselsatte från starten totalt sju anställda. Sedan 2007 representerar Bilexpo Örebro AB även Hyundai Motor Company. I dag sysselsätter Bilexpo cirka 25 personer. Sedan 1 April 2016 har Bengt Holmgren pensionerat sig. Då varken Mikael eller Bengt har några naturliga ”arvtagare” till verksamheten så har det pågått ett arbete att trygga Bilexpos framtid den senaste tiden. Målsättningen har varit att hitta en ägarlösning för Bilexpo som stärker företaget samt månar om personalens fortsatta trygghet i framtiden. 

Mikael och Bengt anser sig ha hittat den lösningen genom att överlåta 100% av ägandet till Holmgrens Bil AB med säte i Jönköping. – Holmgrens Bil är en stor och stark aktör på den Svenska bilmarknaden och det är med stor tillförsikt som vi överlåter Bilexpo till Holmgrens Bil. Bilexpo kommer att kunna åtnjuta fördelar inom många områden med Holmgrens Bil som nya ägare, säger Mikael Johnsson. 

Holmgrens Bil AB har efter det här förvärvet 26 bilanläggningar på 16 orter från Helsingborg i söder till Örebro i norr. Bolaget har cirka 650 anställda och kommer omsätta fyra miljarder kronor 2016. Antalet sålda bilar på ett år uppgår till 20 000. Bolaget ägs av familjen Holmgren.

Kontakta oss i Örebro

Liknande artiklar Alla artiklar

Tillsammans med RedLocker visar vi vägen för en mer jämställd arbetsplats

Vi kan stolt presentera att Holmgrens Bil har inlett ett samarbete med RedLocker för att utrusta våra 15 anläggningar med automater för gratis mensskydd. Automaterna kommer finnas tillgängligt för ...
Nyhet

Vi är ny huvudsponsor till Jönköpings Södra IF

Vi är stolta över att meddela att Holmgrens Bil ny huvudsponsor för fotbollsklubben Jönköpings Södra IF under säsongen 2023.
Nyhet
Information

Vi växer med Ford

Ford har flyttat in till oss. Nu har Ford flyttat in hos oss i Linköping, Norrköping, Nyköping, Växjö, Vetlanda och Vimmerby. Vi säljer både Ford personbilar och transportbilar. Som auktoriserad Fo...
Nyhet
3.238.111.130