10 aug 2021

Holmgrens Bil förvärvar Proauto

Holmgrens Bil AB har tecknat avtal om att förvärva 100% av Proauto Holding AB med dotterbolagen Proauto Group Sverige AB, Proauto Fastigheter AB, Proauto Fastigheter Linköping AB samt Proauto Fastigheter Norrköping AB.

”Vi är oerhört glada att ha fått möjligheten att förvärva Proautos verksamhet från nuvarande ägare. Vi har som kollegor i branschen följt Proauto under många år och imponerats av deras sätt att jobba med kundfokus och medarbetartrivsel i kombination med nytänkande och förändringsvilja vilket är helt i linje med det strategiska fokus vi har inom Holmgrens Bil. Det är också glädjande att vi nu stärker vår position på den svenska marknaden för BMW och Mini vilket också är en del av vår strategiska plan framåt”.

Benny Holmgren, VD på Holmgrens Bil AB

Med nyförvärvet kommer Holmgrens Bil beräknas sälja drygt 20 000 fordon genom 11 varumärken, omsätta runt 5 miljarder kronor och sysselsätta drygt 700 anställda.

Jens Tjärnlund är VD i Proauto Holding AB. Enligt Tjärnlund kommer det nya ägarskapet att ge företaget ytterligare kompetenser, drivkraft och strukturer som behövs för att bolaget ska bli ännu bättre rustade för att möta en framtid i förändring.

Proauto har haft en imponerande tillväxt sedan starten 2005.

”Vi har haft fantastiska framgångar med BMW och MINI från starten i en liten anläggning i Nyköping till idag tre toppmoderna anläggningar längs E4:an. Nu är vi redo för fortsatt tillväxt i en bransch med stark förändring vilket kräver storskalighet, effektivitet och synergier som Holmgrens Bil kommer att bidra med. Holmgrens Bil har en tydlig strategisk plan med ett stort fokus på den förändring och digitalisering som branschen har framför sig vilket är helt i linje med vad vi vill för Proauto i framtiden”.

Jens Tjärnlund, VD Proauto Holding AB

 

Kontakta oss

Liknande artiklar Alla artiklar

Sverigepremiär BMW i5 Touring

Varmt välkommen att uppleva nya BMW i5 Touring hos oss under våra lanserings event! Exklusiv första presentation av nya BMW i5 Touring BMW experter finns på plats och svarar på dina frågor Goodieba...
Nyhet
Event

Ford fyller 100 år - och det ska vi fira!

Holmgrens Bil i Jönköping , Linköping , Nyköping , Norrköping , Vetlanda , Nässjö , Vimmerby , Växjö & Örebro .   Erbjudanden Ford 100 år Fri service 3 år * Fri försäkring i 6 månader på personbila...
Event
Nyhet

Stor invigning - Nu finns Nissan hos oss på Holmgrens Bil Örebro

Upptäck Nissan under vår stora inviningsvecka  fylld med exklusiva kampanjer och aktiviteter. 8 - 13 april Var med och tävla om en weekendbil från Holmgrens Hyrbil Goodiebags Vi bjuder på grillad m...
Event
Nyhet
18.223.32.230