Värdera bil online - kostnadsfri bilvärdering

Vi köper din bil oavsett varumärke och bilmodell

 

Bilvärdering online - så här går det till

 

bilvärdering-online---1.jpg

Värdera bil direkt i mobilen

Du fyller i uppgifter kring dig och bilen i vårt formulär. Inom två arbetsdagar får du en uppskattning av bilens värde från en av våra inköpare.

 

bilvärdering-online---2.jpg

Kontroll av bilen på plats

Om du väljer att gå vidare bokar vi in ett test av bilen på lokala anläggning. Under 20-30 minuter utför våra biltestare en kontroll för att kunna ge dig en exakt värdering av din bil.

 

vi-köper-bil-bilvärdering-online-3.jpg

Pengarna på kontot

Väljer du att sälja bilen till oss tar vi hand om all administration kring ägarbytet. Vi hjälper dig att lösa eventuell skuld eller lån samt avslutar tidigare försäkringar. Efter det landar pengarna på ditt konto.

 

Vanliga frågor

Värdera bil

Vi på Holmgrens Bil har stor erfarenhet av att både köpa och sälja bilar under former som är smidiga för våra kunder. Oavsett om du vill sälja din bil eller köpa en ny så måste bilen först värderas. Om en bil är för högt värderad kommer det att ta lång tid att sälja den. Om du säljer en bil som är för lågt värderad går du miste om pengar. Vår personal är experter på att värdera bilar så att både köpare och säljare blir nöjda med priset.

Värdera bil direkt i mobilen - bilvärdering online

Det går att göra pålitliga bilvärderingar online genom fylla i rätt data om bilen. Hos oss fyller du i uppgifter i ett formulär och kan räkna med att få en uppskattning av värdet inom två dagar. Om du accepterar budet tittar vi på närmare på bilen i form av en kontroll. Så länge all information du uppgett om bilen stämmer och inga fel hittas under kontrollen gäller vårt bud.

Vi på Holmgrens Bil värderar din bil gratis. Du behöver alltså inte betala för värderingen om du skulle bestämma dig för att inte sälja bilen. Det faktum att vi är en av Sveriges största privata bilhandlare innebär att vi kan göra bra värderingar baserade på gedigen erfarenhet. Olika bilar har olika värdeutvecklingskurva, fyll i regnummer för att se värdet på din bil.

 

bilens värde online.jpg

 

Vad är min bil värd?

Många faktorer avgör vad en bil är värd. Vi tittar naturligtvis på vad det är för årsmodell, hur långt den kört (miltal) och vad den har för utrustning, men att värdera en bli så att det blir rätt kräver mer än så. För att kunna fastställa bilens värde tar vi hänsyn till tidigare försäljningar av jämförbara objekt, bilens servicehistorik och skick på plåt och lack. Börja med att fylla i ditt regnummer.

Hur mycket din bil är värd handlar också om hur stor marknaden är lokalt för just det fordon du vill sälja. Efterfrågan på en viss bil kan vara ganska olika i olika delar av landet. Om det är en ovanlig men eftertraktad bil, som det kan vara värt att hämta på en ort långt ifrån köparen, är det en annan prisbild än om det är en bil som det finns ett stort utbud av. 

Värdera bil regnummer

Om du kontaktar oss kan vi ofta värdera bilen direkt och ge ett snabbt besked om hur mycket din bil är värd, baserat på vår erfarenhet av att sälja samma bilmodell i motsvarande skick. Om du inte gjort en ordentlig bilvärdering är det svårt att veta hur mycket potentiella köpare kommer att vara beredda att betala. Efter att du fått en värdering online får du komma in med bilen till oss för en noggrann kontroll av bilen, den tar runt 30 minuter. Där testar vi motorn, ser om det finns repor eller märken, rost eller andra fel som skulle kunna sänka värdet på bilen. Efter kontrollen får du ett uppdaterat pris av oss. Därefter kan du välja du om du vill gå vidare med försäljningen till oss eller om du vill sälja den själv på exempelvis Blocket.

Sälja bil själv eller till en bilhandlare?

Att sälja en bil själv är ett ganska stort ansvar och det kan ta en hel del tid. Du behöver ordna med ägarbyteshandlingar och kontrakt. Du är också skyldigt att kontrollera att köparen är den hen utger sig för att vara. Du behöver dessutom värdera din bil så att du kan sätta ett rimligt pris på den. Att göra en rekonditionering eller en noggrann städning av bilen är också viktigt om du inte vill förlora en köpare för att den är stökig eller smutsig.

För att kunna sälja din bil till rätt pris behöver du annonsera ut den via rätt kanaler utifrån vad det är för målgrupp som är intresserad av den typ av bil du tänker sälja. Annonseringen kostar ibland en del pengar. Ofta leder en annons till att många som egentligen inte är seriösa köpare hör av sig. De vill bara köpa bilen om du säljer den till ett pris långt under vad den är värd.

Genom att sälja bilen till en bilhandlare slipper du allt det här.

Vi köper din bil

Att sälja och värdera en bil genom oss på Holmgrens Bil är betydligt enklare än att göra det på egen hand. Du kan räkna med att vi köper din bil så länge den är:

  • Svensksåld
  • Ej är äldre än åtta år
  • Inte har gått mer än 15 000 mil


Om det är en speciell bil kan vi göra undantag. Vad det är för märke eller modell spelar ingen större roll utan vi kan sälja det mesta efter att ha satt rätt pris.

Sälj din bil till oss och slipp krångel

Att värdera din bil och sälja bilen genom oss innebär också att du slipper de problem som många råkar ut för när de väljer att annonsera ut bilen och sälja den privat på egen hand. Först och främst så behöver du inte lägga en massa tid på försäljningen. Du behöver inte heller vara hemma och visa den för någon som ska provköra, och du slipper alla mail och samtal där en potentiell köpare försöker förhandla ner priset eller ställer frågor om bilen.

Köp och sälj på samma gång

Ofta kan vi erbjuda riktigt bra pris på din bil eftersom vi har lätt för att sälja den då vi är en av Sveriges mest besökta butiker för begagnade bilar. Om du ska köpa en ny bil i samband med att du säljer din gamla är det praktiskt att göra båda affärerna på samma gång. Vi tar hand att allt pappersarbete kring ägarbytet, avslutar dina försäkringar och löser eventuell skuld. När detta är klart kommer pengarna in på ditt konto. All administration ingår i vår service och är inget du betalar för. Att sälja ett fordon blir enklare när du gör det genom oss.

 

värdera och sälj din bil.jpg

 

Vi hjälper dig med alla dina bilrelaterade behov

Vi vill hjälpa dig genom alla de problem och möjligheter du stöter på i din vardag med bilen. Att låta värdera bilen du har kan vara viktigt när du funderar på ett nytt fordon, och behöver veta vad vi kan ge för en inbytesbil. Det kan också var viktigt att ha en färsk och oberoende värdering av bilen innan du tecknar en försäkring. Funderar du på en ny bil så har vi många bilar i lager för snabb leverans.

Holmgrens Bil har funnits i branschen i över 60 år. En av anledningarna till det är att vi alltid gör rättvisa värderingar av de bilar vi köper och säljer. Värdering av en bil handlar för oss inte om att tycka och gissa – utan grunden är alltid objektiv information om bilens skick och efterfrågan på modellen. Vi vet att det är så man får återkommande kunder.

34.239.158.223