Byta till vinterdäck 2023
9 maj 2023

Byta till vinterdäck

När ska man byta till vinterdäck? Det är en vanlig fråga som många bilägare ställer sig när hösten närmar sig. Att byta till vinterdäck är viktigt för att säkerställa ett bra väggrepp och minska risken för olyckor på vintervägar.

 

Byta till vinterdäck för endast 375 kr!

Vi byter däcken åt dig medans du tar en kopp kaffe!

Vi på Holmgrens Bil däckverkstad rekommenderar att du bokar tid hos oss när det är dags att byta till vinterdäck. På så sätt kan du vara säker på att däckbytet av dina vinterdäck sker på ett säkert och korrekt sätt av våra professionella mekaniker.

När måste man ha vinterdäck?

En vanlig fråga som vi får är när man måste ha vinterdäck på bilen. Enligt lag är det obligatoriskt att ha vinterdäck på bilen när det råder vinterväglag från den 1 december till den 31 mars. Men vi rekommenderar att du byter till vinterdäck tidigare än så för att undvika olyckor på kalla och hala vägar.

 

  • Att byta till vinterdäck ger bättre grepp på snö och isiga vägar, vilket minskar risken för halkolyckor.
  • Enligt lag är det obligatoriskt att ha bytt till vinterdäck på bilen när det är vinterväglag, vilket oftast inträffar från den 1 december till den 31 mars. Att ha rätt däck på bilen ökar säkerheten för både föraren och andra trafikanter.
  • Att byta till vinterdäck kan minska slitage och förlänga livslängden på sommardäcken, eftersom de används mindre under vintermånaderna.

 

 

byta vinterdäck
Byta vinterdäck 2024

 

Men när bör man byta till vinterdäck och hur länge får man ha sommardäck?

Enligt lagen måste man ha byt till vinterdäck på bilen när det är vinterväglag, vilket oftast inträffar från den 1 december till den 31 mars. Men det är rekommenderat att byta till vinterdäck redan när temperaturen sjunker till lägre temperaturer, även om det inte finns snö eller is på vägarna. Det beror på att vinterdäck är utformade för att fungera bäst vid kalla temperaturer, medan sommardäck förlorar sin förmåga att greppa vid låga temperaturer.

Hur mycket luft i vinterdäck?

När du byter till vinterdäck är det också viktigt att tänka på rätt lufttryck. Ett felaktigt lufttryck kan påverka bilens körprestanda och öka risken för olyckor. Generellt sett ska vinterdäck ha något högre lufttryck än sommardäck. Kontrollera däckens rekommenderade lufttryck i bilens instruktionsbok eller på en dekal i dörrkarmen.

 

 

Vad gäller för byta till vinterdäck datum?

När hösten kommer och temperaturen börjar sjunka är det dags att tänka på att byta till vinterdäck för att öka säkerheten på vägarna. En bra tidpunkt att byta till vinterdäck är i oktober, innan de första snöfallen kommer. Tänk på att det finns ett specifikt datum när du måste ha vinterdäck på din bil enligt lag, så se till att byta till vinterdäck i tid för att undvika böter och öka säkerheten på vägarna.

Byta till vinterdäck pris?

Hos oss på Holmgrens Bil däckverkstad kan du få hjälp med att byta till vinterdäck till en kostnad av 375 kr och vi hjälper dig gärna med professionell rådgivning om vilka däck som passar bäst för din bil och ditt körbehov. 

Välkommen till Holmgrens Bil däckverkstad!

 

 

 

 

 

Liknande artiklar Alla artiklar

Optimera elbilens räckvidd under vintern

Vintern kan utmana elbilens prestanda och räckvidd, men med några enkla åtgärder kan du säkerställa att du får ut det mesta av din elbil även när temperaturen sjunker. Här är några tips för att opt...
Guide
Elbil

Maximera livslängden på din bil

För att säkerställa att din bil håller längre och presterar optimalt är regelbunden vård och underhåll avgörande. Här är några nyckeltips för att maximera livslängden på din bil och bevara dess pre...
Guide
Trafiksäkerhet

Hitta rätt elbil utifrån dina krav

Om du överväger att skaffa en elbil är du på rätt väg mot att göra ett miljövänligt och ekonomiskt hållbart val. Tillsammans navigerar vi i denna guide genom olika viktiga frågor för att hjälpa dig...
Guide
Elbil
100.26.179.41