Bästa kund, här kan du läsa vad vi gör mot Covid-19 på våra anläggningar.

Guide

Fördelar med fyrhjulsdrift 4wd

I Sverige har antalet sålda bilar med fyrhjulsdrift ökat markant. 2005 var 10 procent av alla sålda bilar fyrhjulsdrivna. 2012 var det nästan 20 procent. Idag 2014 är 30 procent av alla bilar fyrhjulsdrivna. Allt fler svenska bilförare väljer att köpa en bil med fyrhjulsdrift för att öka säkerheten. Allhjulsdrift kan vara antingen urkopplingsbar eller permanent inkopplad. Permanent fyrhjulsdrift bidrar till en ökad framkomlighet och till säkrare vägegenskaper på vintriga vägar, även om det självklart inte ersätter personligt förnuft och respekt för väglaget. 

När kylan och frosten kommer skyndar sig många till däckverkstaden för att byta däck. Att ha vinterdäck på bilen vid vinterväglag är ett krav från 1 december till 31 mars, men blixthalkan och den första snön kommer ofta hastigt så alla bilförare uppmanas att byta till vinterdäck redan den 1 november. 

Fördelar

  • Du kan exempelvis köra om långsamgående fordon på vinterväg utan att överträda fartgränsen, på samma sträcka som kräver 30 km/h högre fart med en framhjulsdriven bil. 
  • Som husvagnsdragare (även sommartid) kommer du ofta att hitta lediga platser där ingen vågat sig in med sin tvåhjulsdrivna bil. 
  • Fyrhjulsdrift ökar marginaler till hjulspinn och sladd vid både gaspådrag och motorbromsning.