1 jun 2023

Smidiga resor - de populäraste apparna för din kommande bilsemester

Vi tipsar om några populära appar som kommer att underlätta din bilsemester - allt från navigering och trafikinformation till att hitta bra matställen längs vägen. 

Så maximerar du din bilsemester

Ska du ut på vägarna i sommar? Läs vår guide med några användbara tips för att göra din bilsemester ännu smidigare. För att ytterligare underlätta din resa kan det vara en bra idé att ladda ner några praktiska appar på din smartphone. Vi listar några av de bästa apparna att ha till hands inför din nästa bilsemester.

Appar för att planera inför bilresan:

  • Google Maps - Google Maps är en av de mest använda navigationsapparna och erbjuder detaljerade kartor, realtids trafikinformation, vägbeskrivningar och uppskattad ankomsttid. Du kan även använda den offline om du förbereder kartorna i förväg.
  • ChargeFinder - Reser du med en elbil? Med ChargeFinder är det enkelt att planera dina laddstopp längs rutten. Du kan bland annat filtrera på laddhastighet, gratis laddning och typ av laddare. Det är även enkelt att se pris och tillgänglighet för laddstationerna.
  • Ställplatser - Letar du efter en plats för husvagnen, en campingplats att tälta på eller en rastplats för att ta en fikapaus? Med tusentals ställplatser i Skandinavien och övriga Europa kan du enkelt hitta något som passar dig. Appens användare delar generöst med sig av sina erfarenheter genom betyg och bilder.
  • Roadtrippers - Förutom att planera din körväg hjälper appen dig att hitta roliga saker längs vägen. När du väljer din destination kan du också välja intressanta platser längs vägen, vare sig det är utsiktsplatser eller mysiga caféer.
  • TripAdvisor - Hitta restauranger, hotell, sevärdheter och aktiviteter i närheten. Du kan läsa recensioner, titta på bilder och få rekommendationer från andra resenärer. Appen kan vara användbar när du letar efter bra matställen eller när du vill utforska området.

 

Appar att använda under bilresan:

  • Viaplay, Storytel och Spotify - Både stora och små behöver underhållning under bilresan, det har varit känt sedan länge. Tjänster som Viaplay, Storytel och Spotify kan göra vilken långresa som helst mer njutbar. Hitta något att följa gemensamt under semestern, eller skapa separata konton så att alla kan välja själva. Det kanske är bäst för att bevara harmonin i bilen.
  • SOS Alarm - Under semestertider är det många som är ute på vägarna samtidigt, och risken för olyckor ökar. Med ett knapptryck kan du kontakta SOS Alarm, som då får din positionskoordinater. Du slipper försöka förklara var du befinner dig, och hjälp kan skickas snabbare.
  • Flush - Har du någonsin behövt desperat gå på toaletten under en bilresa? Med den här appen kan du hitta många toaletter i närheten, från rastplatser längs vägen till närmaste café i en ny stad.  Appen fungerar även utan internetuppkoppling.
  • Waze - Se trafiksituationen där du befinner dig i realtid. Som användare av Waze kan du hjälpa till att uppdatera trafikinformationen för en säker resa i trafiken.

 

Njut till fullo av sommaren och upptäck nya smultronställen med din bil!

 

Liknande artiklar Alla artiklar

Hitta rätt elbil utifrån dina krav

Om du överväger att skaffa en elbil är du på rätt väg mot att göra ett miljövänligt och ekonomiskt hållbart val. Tillsammans navigerar vi i denna guide genom olika viktiga frågor för att hjälpa dig...
Guide
Elbil

Vad är förmånsvärde?

Har du som anställd turen att få en förmånsbil via din arbetsgivare? Eller ska du försöka förhandla till dig en? Då kan det vara bra att ha koll på förmånsvärde - vi går igenom vad förmånsvärde är...
Guide
Företag

Byta till vinterdäck 2023

När ska man byta till vinterdäck? Det är en vanlig fråga som många bilägare ställer sig när hösten närmar sig. Att byta till vinterdäck är viktigt för att säkerställa ett bra väggrepp och minska ri...
Guide
3.239.59.31