10 aug 2021

Ford blir en del av Holmgrens Bil

Det är med stor glädje som vi idag tillkännager att Ford blir ett nytt varumärke hos oss på Holmgrens Bil i Jönköping, Nässjö & Örebro. Just nu arbetar vi för fullt med att få igång verksamheten för det nya varumärket.

Holmgrens Bil är en av Sveriges största bilåterförsäljare med totalt 27 anläggningar på 18 orter. Varumärket Ford kommer från och med 2 december att finnas på tre av våra orter; Jönköping, Nässjö samt Örebro. I Örebro har det under en längre tid saknats en återförsäljare av Ford vilket gör det hela än mer efterlängtat.

Benny Holmgren, VD på Holmgrens Bil:

- Vi är väldigt glada över att kunna ta in Ford i vår verksamhet, företaget står inför en mycket spännande resa med en härlig flora av nya, elektrifierade bilmodeller och ett starkt CV-program som passar väl in i vår vision om att bli ledande i Sverige inom personlig mobilitet.

Nu väntar en spännande tid för Holmgrens Bil och Ford där det under kommande år ska lanseras en rad elektrifierade bilmodeller, bl.a. nya Ford Kuga och Ford Explorer som plug-in hybrider på personbilssidan och Ford Transit och Custom som plug-in hybrider på transportbilssidan.

Ford: nytt varumärke på Holmgrens Bil i Jönköping, Nässjö och Örebro
Nya Ford PUMA - lanseras i januari 2020

 

Jonas Angerdal, VD på Ford:

- Det känns väldigt bra att vi får in Holmgrens Bil i vårt nätverk. De har en historik av stark representation i landet och det känns naturligtvis extra bra att vi äntligen hittat en stark och långsiktig lösning för Örebro, någonting som såväl vi själva som Ford-ägare i området verkligen längtat efter.

För mer information och intervjuer från Ford, kontakta Erik Lindham, informationschef, 0733 33 43 09 eller elindham@ford.com.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

 

Kontakta oss

DINA UPPGIFTER

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas
Jag godkänner att Holmgrens Bil hanterar min personuppgifter.

Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Liknande artiklar Alla artiklar

Sverigepremiär BMW i5 Touring

Varmt välkommen att uppleva nya BMW i5 Touring hos oss under våra lanserings event! Exklusiv första presentation av nya BMW i5 Touring BMW experter finns på plats och svarar på dina frågor Goodieba...
Nyhet
Event

Ford fyller 100 år - och det ska vi fira!

8 - 21 april Holmgrens Bil i Jönköping , Linköping , Nyköping , Norrköping , Vetlanda , Nässjö , Vimmerby , Växjö & Örebro .   Erbjudanden under jubileumsdagarna Kom in till din oss under våra jubi...
Event
Nyhet

Stor invigning - Nu finns Nissan hos oss på Holmgrens Bil Örebro

Upptäck Nissan under vår stora inviningsvecka  fylld med exklusiva kampanjer och aktiviteter. 8 - 13 april Var med och tävla om en weekendbil från Holmgrens Hyrbil Goodiebags Vi bjuder på grillad m...
Event
Nyhet
3.139.107.241