Red Locker

Tillsammans med RedLocker visar vi vägen för en mer jämställd arbetsplats

Vi kan stolt presentera att Holmgrens Bil har inlett ett samarbete med RedLocker för att utrusta våra 15 anläggningar med automater för gratis mensskydd. Automaterna kommer finnas tillgängligt för både våra medarbetare och besökande kunder. Ett initiativ som är helt i linje med vårt varumärkeslöfte – vi bryr oss!

 

Gratis mensskydd på alla våra anläggningar

RedLocker är en marknadsledande leverantör som sedan 2018 gjort fria mensskydd tillgängligt på tusentals toaletter. Samarbetet är ett självklart steg i vårt hållbarhetsarbete och i linje med Globala målet nr.3; att det är en mänsklig rättighet att ha rätt till god hygien när man har mens. Det går även i linje med Globala målet nr.5; att arbeta för ökad jämställdhet så att alla människor ska klara av sin vardag utan att kön begränsar.

 

Kommentar från Vilma Larsson, HR-specialist på Holmgrens Bil:

"Med hjälp av RedLocker skapar vi en trygg atmosfär där våra kvinnliga medarbetare och kunder alltid kan vara försäkrade om att skydd finns. Vi på Holmgrens Bil vill vårda vårt mänskliga kapital, där hälsa och välbefinnande är grundläggande förutsättningar för människors möjlighet att nå sin fulla potential. RedLocker kommer att bli en viktig del i jämställdhetsarbetet hos oss på Holmgrens Bil, som verkar i en mansdominerad bransch. Ett samarbete vi är stolta över!"

 

RedLocker grundades av entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson, med visionen att alla ska ha tillgång till gratis mensskydd.

 

Kommentar från Liza Eriksson, VD och medgrundare RedLocker:

”Att Holmgrens Bil väljer att investera i gratis mensskydd till sina medarbetare tillsammans med oss på RedLocker är ett stort och viktigt steg i rätt riktning. Samarbetet har känts självklart för oss sedan den inledande dialogen eftersom vi delar grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter, och vi är stolta över att vi arbetar för att uppnå FN:s hållbarhetsmål 3 och 5. Initiativet kommer att bidra till vår vision i RedLocker om att skapa morgondagens jämställda samhälle – tillsammans!”

RedLocker automat.jpg
Gratis mensskydd på alla våra 15 anläggningar - för en mer jämställd arbetsplats!

 

Från och med maj kommer vi att kunna erbjuda fria mensskydd, både tamponger och bindor, till både våra kvinnliga medarbetare och besökande kunder, på alla våra anläggningar. Tillsammans tar vi ansvar och skapar förändring!

Liknande artiklar Alla artiklar

Stolt samarbetspartner till Företagarna

Holmgrens Bil är stolt samarbetspartner till Företagarna och arbetar tätt med de lokala föreningarna på orterna där båda parter är verksamma.
Nyhet
Samarbete

Holmgrens Bil samarbetar med Ekerum Resort

Inför 2023 har vi på Holmgrens Bil ingått ett nytt samarbete med Ekerum Resort, Öland. Har du vägarna förbi Ekerum? Passa på att ta en tur till Ekerum Resort där Holmgrens Bil syns till i deras fin...
Nyhet
Samarbete

Vi är ny huvudsponsor till Jönköpings Södra IF

Vi är stolta över att meddela att Holmgrens Bil är ny huvudsponsor för fotbollsklubben Jönköpings Södra IF under säsongen 2023.
Nyhet
Samarbete
34.239.158.223