Bästa kund, här kan du läsa vad vi gör mot Covid-19 på våra anläggningar.

Holmgrens Bil förvärvar majoriteten av Green Motion Scandinavia AB

Genom avancerad programvara har Green Motion skapat smartare mobilitetslösningar som leder till lägre CO2-utsläpp. Det tillsammans med mer kundvänlig teknologi har gjort det möjligt att både konkurrera med nya aktörer som t ex Uber samt de traditionella biluthyrningsjättarna i mer än 40 länder.

 

Dela
10 aug 2021

"– Vi är oerhört glada att vi fått möjlighet att förvärva majoriteten av Green Motion Scandinavia. Vi är mycket medvetna om vikten av att minska klimatpåverkan och vet att våra kunders behov förändras. Vi ser en ökad efterfrågan på att kunna abonnera mobilitetstjänster som ett alternativ till att äga egna bilar eller andra transportmedel".

Benny Holmgren, VD på Holmgrens Bil AB

Genom avancerad programvara har Green Motion skapat smartare mobilitetslösningar som leder till lägre CO2-utsläpp samt digitaliserad självbetjäning vilket ger flexibla app-baserade tjänster. Det tillsammans med mer kundvänlig teknologi har gjort det möjligt att både konkurrera med nya aktörer som t ex Uber samt de traditionella biluthyrningsjättarna i mer än 40 länder. Företagets teknologi möjliggör delning, abonnering och andra liknande erbjudanden av bilar och andra transportmedel.

Green Motion Scandinavia kommer att drivas som ett separat bolag inom Holmgrens Bil. Kjell Arnesson har rekryterats som VD för verksamheten. Framtagning av affärsplan pågår för hur verksamheten ska växa i Sverige, Norge och Danmark. Det innebär inte att Holmgrens Bil skall öppna bilanläggningar i andra länder, däremot skall Green Motion Scandinavia erbjuda mobilitetstjänster även utanför Sveriges gränser. Verksamheten i Sverige startades för ett år sedan och bedrivs idag från Arlanda stad norr om Stockholm.

Fakta om Holmgrens Bil
Holmgrens Bil är en av Sveriges största privata bilhandlare och ett välkänt varumärke i stora delar av Sverige. Holmgrens Bil har sitt ursprung i Småland och driver idag anläggningar från Helsingborg till Örebro. Holmgrens Bil är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen och är ett helägt dotterbolag till Holmgren Group.

 
Fakta om Green Motion
För drygt elva år sedan startades Green Motion av Richard Lowden, en innovativ engelsman med lång erfarenhet inom biluthyrning. Richard startade bolaget med en idé att utmana de etablerade företagen i branschen vars affärsmodell och processer på många sätt gjorde att kundupplevelsen av att hyra en bil sällan levde upp till förväntningarna. Marginalerna har pressats kraftigt samtidigt som kundernas behov av enkelhet och bekvämlighet fortsätter att öka. Han insåg att framtiden för Green Motion handlar om att erbjuda miljövänliga tjänster och en plattform som innefattar alla typer av mobilitetstjänster, inte bara bilar.

Kontakta oss

DINA UPPGIFTER

Jag godkänner att Holmgrens Bil hanterar min personuppgifter.

Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Liknande nyheter Alla nyheter

Möt nya BMW iX!

Upplev den första BMW iX, en fyrhjulsdriven bil, helt elektrisk med enastående räckvidd för ren körglädje.
Nyheter

Sverigepermiär för nya Hyundai BAYON 17-18 sep!

Är du redo för att se nya perspektiv med BAYON?
Nyheter

BMW kommer till Holmgrens Bil Vetlanda!

NYHET! Nu kommer BMW till Vetlanda! Den 2-3 oktober har vi invigning av de nya lokalerna. Varmt välkommen till två dagar med happenings och fina erbjudanden. Hitta till Holmgrens Bil Vetlanda
Nyheter