Nya dubbdäck är det säkraste alternativet i vinter

Olika typer av vinterdäck har olika för- respektive nackdelar men om säkerheten är viktigast är nya dubbdäck ett bra val. Särskilt om du bor i en del av Sverige där det ibland är is eller lössnö på vägarna. Hos oss hittar du nya vinterdäck från pålitliga tillverkare. Här kan du köpa nya vinterdäck för nordiska förhållanden som placerat sig väl i oberoende tester.

Tänk på detta när du ska köpa nya dubbdäck

Det är inte bara väggreppet som räknas när du ska köpa nya dubbdäck utan olika däck av samma typ kan ha olika egenskaper och passa olika bra beroende på vad du värdesätter. När du väljer att köpa nya dubbdäck hos oss på Holmgrens Bil kan du använda sökfilter för att få fram däck som passar ditt fordon och har de egenskaper som just du tycker är viktigast.

När ska man köpa nya dubbdäck?

Vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på minst 5 mm. Men du bör också byta till nya dubbdäck om de förlorat för många dubbar eller om antalet dubbar skiljer mer än 25 % mellan de olika däcken. Även däck som inte rullat särskilt många mil försämras med åren eftersom gummit hårdnar. Sex år efter det att däcken producerats kan det vara dags att skaffa nya dubbdäck även om du inte kört så mycket med dem.

3.238.204.167